FOLLOW US: facebook twitter

Ιστορική νίκη Φαρμάκη!

Ημερομηνία: 09-10-2023 | Συντάκτης:

-Επανεκλέγεται με το πρωτοφανές 60% ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, φτάνοντας στο 63% στην Ηλεία

-«Κλειδώνει» η εκλογή οκτώ περιφερειακών συμβούλων στην Ηλεία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πρωτοφανής για τα εκλογικά δεδομένα της Δυτικής Ελλάδας είναι η επικράτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη, καθώς με ενσωματωμένο το 45% των εκλογικών τμημάτων «αγγίζει» το 60% και παίρνει 27 από τις 45 έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με ενσωματωμένα τα 767 από τα 1.704 εκλογικά τμήματα, ο συνδυασμός «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με επικεφαλής τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας φτάνει το 59,63%, ενώ δεύτερος είναι με 12,81% ο συνδυασμός «Νέα Δυτικής Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση και τρίτος ο συνδυασμός «Μαζί Αλλάζχουμε – Δυτική Ελλάδα», με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, που παίρνει 11,61%.

Τέταρτος είναι ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας με τον Σωτήρη Παρίση, που φτάνει το 9,63%, ενώ εκτός Συμβουλίου μένει για πρώτη φορά ο συνδυασμός της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Βασίλη Χατζηλάμπρου, που μένει στο 2,84%.

«Σάρωμα» και στην Ηλεία

Η νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι σαρωτική και στην Ηλεία, αφού στο 47,92% της ενσωμάτωσης καταγράφει το εντυπωσιακό ποσοστό 63,15% έναντι 13,63% του Σπύρου Σκιαδαρέση και 11,06% του Κώστα Καρπέτα, ενώ ο Παρίσης παίρνει 7,43%.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η παράταξη Φαρμάκη αναμένεται να πάρει οκτώ έδρες στην Ηλεία, η παράταξη Σκιαδαρέση δύο και η παράταξη Καρπέτα μία.

Στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι στο 67,62% με ενσωματωμένα 284 από τα 586 Εκλογικά Τμήματα, ενώ στην Αχαΐα ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης είναι στο 49,67% με ενσωματωμένα τα 315 από τα 686 Εκλογικά Τμήματα.

Στην πρώτη δήλωσή του μετά την επιβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος για τις Περιφερειακές Εκλογές στη Δυτική Ελλάδα, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε τα εξής:«Απόψε είναι μια βραδιά συγκίνησης και άπειρων “ευχαριστώ” προς τους 700.000πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.Η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, το 2019 έκανε το πρώτο βήμα.Σήμερα όμως έκανε το δεύτερο και πιο αποφασιστικό.Οι πολίτες μας έδωσαν την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγοραπρος το μέλλον.Την εντολή αυτή θα τιμήσουμε, με διαρκή προσπάθεια, με έργο και αποτελέσματα.Και κυρίως, με ενότητα!Γιατί το μέλλον έχει μόνο ένα χρώμα. Το χρώμα της προκοπής.Και η Δυτική Ελλάδα έχει μόνο μια κατεύθυνση: Μπροστά!».Όπως πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, μετά το Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας, θαεπισκεφθεί τα αντίστοιχα Εκλογικά Κέντρα του Πύργου και του Αγρινίου,σημειώνοντας ότι «από αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά. Γιατί μόνο με δουλειά θαπάμε μπροστά…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia