FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία που ονειρευόμαστε! – Ήρθε η ώρα για την ιστορική αλλαγή

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:

Ο στόχος μας είναι μια  Ολυμπία με διεθνή ρόλο, που θα δίνει στον τόπο συνολικά, αλλά και στην τοπική οικονομία ειδικότερα μια μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Έχουμε την μεγάλη τιμή να ονομαζόμαστε δημότες ενός από τους σπουδαιότερους τόπους του πλανήτη. Ενός τόπου που εκπέμπει αξίες και φως. Ενός δήμου που δυστυχώς στα χέρια ανίκανων ηγεσιών βουλιάζει στο τέλμα και την στασιμότητα. Τίποτα στη σύγχρονη Ολυμπία δεν στέκεται αντάξιο στο μεγάλο της όνομα.

Εμείς ονειρευόμαστε  και σχεδιάζουμε μια Αρχαία Ολυμπία κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού που θα δίνει στον τόπο, στην τοπική οικονομία μια μεγάλη προστιθέμενη αξία. Που θα συνδέεται με τα χωριά της και θα προσθέτει πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Το Όραμά μας είναι ένας δήμος  με το βλέμμα στραμμένο στο ΜΕΛΛΟΝ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΥΓΓΥΟΣ.

Είναι πια καιρός να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα ακτινοβολεί, που θα σχεδιάζει, που θα ανοίγει δρόμους, έναν  Δήμο που θα νοιάζεται για τους πολίτες.

Ένα Δήμο αντάξιο της Ιστορίας του και Σίγουρο για το Μέλλον του

Αυτή την Άνοιξη ας φέρουμε την πραγματική άνοιξη στον Δήμο της  Αρχαίας Ολυμπίας

Δίνουμε πνοή στην ύπαιθρο

Πρωταρχικός μας στόχος, να δώσουμε πνοή στην ύπαιθρο, για να ζωντανέψουν οι τοπικές κοινωνίες, ιδίως στην ορεινή ζώνη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που σήμερα βουλιάζουν στην εγκατάλειψη και στα προβλήματα.

Τα χωριά μας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ασχοληθήκαμε για αυτά ειδικά στο πρόγραμμά μας. Θα παραλάβουμε από μια Δημοτική Αρχή που δεν θα έχει αφήσει πίσω της ούτε μία μελέτη αγροτικής οδοποιίας. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

-Εμείς προτείνουμε και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού, που θα χρησιμοποιεί κατά περίπτωση και ανάλογα με την θέση είτε την ΔΕΗ είτε το νέο εργαλείο των ενεργειακών κοινοτήτων.

-Καθένας από εσάς θα μπορεί να εγκαθιστά μικρές μονάδες παραγωγής  ήπιων μορφών ενέργειας όπως μικρά φωτοβολταϊκά, οι οποίες στηρίζονται χρηματοδοτικά και μάλιστα γενναία  από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με συνεργασία  Δήμου και  Περιφέρειας.

 -Προγραμματίζουμε την δημιουργία μιας  κινητής  μονάδας, ένα γραφείο ενημέρωσης  με κτηνίατρο και γεωπόνο, που θα έχουν μοναδικό σκοπό και έργο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων και αγροτών στα νέα προγράμματα.

-Θα ενθαρρύνουμε  την ιδιοπαραγωγή, το νέο νόμο που δίνει την δυνατότητα στις κτηνοτροφικές και όχι μόνο μονάδες να δημιουργούν μικρές εγκαταστάσεις τυποποίησης προϊόντων με σύντομες και εύκολες διαδικασίες αδειοδότησης.

-Θέτουμε  σε προτεραιότητα παρεμβάσεις για τη σωστή λειτουργία και στελέχωση των αγροτικών ιατρείων, την βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, έργα οδοποιίας, προσβασιμότητας, αποχέτευσης, καθώς επίσης και αξιοποίησης των τουριστικών και φυσιολατρικών προορισμών της ορεινής ζώνης του Δήμου μας .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος