FOLLOW US: facebook twitter

Απόφαση – Σταθμός για την Αρχαία Ολυμπία η σύνδεσή της με την θάλασσα

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υπεγράφη χθες από τον Χρήστο Σπίρτζη η απόφαση για τον χαρακτηρισμό του έργου, ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού

Ένα έργο πνοής με την υπογραφή του Γιώργου Γεωργιόπουλου

Την έναρξη υλοποίησης μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις για την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία σηματοδοτεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τον χαρακτηρισμό του έργου «Οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας  με τον Οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και εκείθεν με τη Θάλασσα» ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού. Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση τη Χρηματοδότηση, την Ωρίμανση και την Κατασκευή του από το Υπουργείο Υποδομών.

«Η Αρχαία Ολυμπία, με μια απόφαση σταθμό, μπαίνει για πρώτη φορά μπροστά από τις εξελίξεις με όραμα και σχέδιο. Με συντονισμένες κινήσεις καταφέραμε και τεκμηριώσαμε με επάρκεια, πληρότητα και αρτιότητα τον σχεδιασμό ενός οδικού έργου που θα συνδέσει απευθείας την Αρχαία Ολυμπία με την εθνική οδό Πύργος – Κυπαρισσία και κατ’ επέκταση με τη θάλασσα και το νότιο τμήμα του Νομού (Καϊάφας)» ανέφερε σε δήλωση του ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠεριφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Αναλύοντας την μέχρι σήμερα προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι «Με έγγραφό μου στις 19 Μαρτίου 2019 και μετά από μια μακρά περίοδο συσκέψεων, διαβουλεύσεων και τεχνικών συναντήσεων, τεκμηριώσαμε, με πλήρη φάκελο που περιελάμβανε οριστική μελέτη οδοποιίας, γεωλογικές και υδραυλικές μελέτες, μελέτες κόμβων καθώς και έγκριση περιβαλλοντικών όρων:

α) ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να εξασφαλιστεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο προσπέλασης του παγκόσμιου αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας μέσω του υπό αναβάθμιση οδικού Άξονα Πύργος-Καλό Νερό απευθείας με τη θάλασσα, και

β) ότι η βελτίωση της προσπελασιμότητας και η ταυτόχρονη ασφαλής, ταχεία και άμεση σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας με τη θάλασσα θα έχει ως έμμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου παραμονής των τουριστών/επισκεπτών στη περιοχή και κατ’ ουσίαν θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της Νότιας Ηλείας»

Η εν λόγω οδός θα έχει ως αφετηρία την Εθνική οδό Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας (διασταύρωση Πλατάνου) και θα καταλήγει στην Εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας (πλησίον Καλλικώμου) και θα έχει μήκος 10,4 χιλιόμετρα περίπου.Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται η κατασκευή νέας γέφυρας στον Αλφειό ποταμό για την οποία έχει εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη καθώς και κατασκευή 2 cutandcover στο λόφο Κοίλαρη, ανατολικά του φράγματος του Αλφειού. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Αρχαία Ολυμπία είναι να αλλάξει εποχή και να συμπαρασύρει όλη την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Μιλάμε για μια διαφορετική νοοτροπία, μια νέα αντίληψη σχεδιασμού την οποία εμείς την κάνουμε πράξη. Από την εκπόνηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αρχαίας Ολυμπίας – Κατακόλου, την εξασφάλιση 40 και πλέον εκατομμυρίων για υλοποίηση της, την ενεργοποίηση του τρένου ως θεματικού τουριστικού, μέχρι την επιτυχία της αποδοχής του δρόμου Αρχαία Ολυμπία-θάλασσα ως Εθνικού και Ειδικού ενδιαφέροντος, αποδεικνύουμε ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος αξίζει παραπάνω από μια απλή διαχείριση και απαιτεί όραμα και εξωστρέφεια»ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ