FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Από… σχέδια κι από «βαφτίσια» πάμε καλά!

Ημερομηνία: 10-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

«Θερμό» αποδεικνύεται από όλες τις απόψεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη, αφού η είσοδος του 2021 συνοδεύτηκε από μια σειρά σημαντικών γεγονότων. Ίσως το πλέον ευχάριστο από αυτά, είναι το μικρό καλοκαιράκι των τελευταίων 2-3 ημερών που απ’ ότι λένε οι μετεωρολόγοι δεν θα κρατήσει όμως και πολύ αλλά παρόλα αυτά το κυβερνητικό επιτελείο φοβούμενο το συνωστισμό σε παραλίες και πάρκα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ βάζει λέει μπροστά το σχέδιο… «Αλκυονίδες»! Ακόμα δεν τις είδαμε, αλλά τις βαφτίσαμε, γιατί το χούι με τα «βαφτίσια» το έχει ο Κυριάκος, προφανώς ορμώμενος από την οικογενειακή παράδοση αφού αείμνηστος είχε παράδοση στις κουμπαριές και τα βαφτιστήρια!

Πηγές της ΕΛΑΣ βάζουν λοιπόν σε εφαρμογή το σχέδιο «Αλκυονίδες» που δεν είναι τίποτ΄άλλο από την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας δεν θάλασσες, πάρκα και… βουνά για να μην ξαμοληθεί ο κόσμος με την καλοκαιρία! Που για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, τουλάχιστον οι παραλίες γέμισαν ήδη, με αποτέλεσμα μέσα στη θάλασσα να είναι οι κολυμβητές και έξω οι… αστυνόμοι! Ότι θα φτάναμε κάποτε στο σημείο να κολυμπάμε υπό το βλέμμα της αστυνομίας, μάλλον δεν το είχαμε φανταστεί, αν και το καλοκαίρι που πέρασε είχαμε δει ανάλογα σκηνικά στις παραλίες και ειδικά στις κοσμικές που είχαν είσοδο και περίμενες με τις ώρες να πάρεις… νουμεράκι να περάσεις! Τελικά έτσι όπως γίναμε, σε κάθε μας βήμα έχουμε τον αστυνομικό έλεγχο, αλλά παρ’ όλα αυτά η μεταβολή στους αριθμούς των κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θυμάτων, δεν είναι η αναμενόμενη, άρα κάτι συμβαίνει εδώ!

Η εύκολη απάντηση είναι ότι πάντα φταίνε οι πολίτες, μα προς θεού όχι οι κυβερνητικές πολιτικές και οι σχεδιασμοί που γίνονται στο… άρπα κόλα! Και βεβαίως, αυτό που εξοργίζει τον κόσμο, είναι ότι το δικαίωμα στην… ανυπακοή δεν αφορά τους πάντες! Το είδαμε άλλωστε στην πράξη αυτές τις μέρες. Η πρώτη που έστειλε το… μήνυμα, ήταν η Εκκλησία με τα Θεοφάνεια, όπου ο Κυριάκος την έκανε… γαργάρα για να μην προχωρήσει σε «σύγκρουση», γιατί μπορεί να πέσανε πρόστιμα σε Ιεράρχες που αποφάσισαν να κάνουν τα δικά τους και αν γιορτάσουν ωσάν να μην υπήρχε κορονοϊός, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι θα τα πληρώσουν, σε αντίθεση με κάποιους θερμόαιμους πιστούς που ακολούθησαν και το τρακοσάρι το’ χουν σίγουρο! Ωστόσο η πιο προκλητική στάση ήταν εκείνη των… ταξιδιωτών στο Ντουμπάι, γιατί όταν έχεις χρήμα ή «όνομα», η ανυπακοή όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά αυτομάτως γίνεται… δικαίωμα! Οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα διανοηθεί να πράξει το ίδιο θα αντιμετωπίσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς! Αυτά περί… ισότητας μεταξύ των πολιτών!

Και το πραγματικό πρόβλημα των επόμενων ημερών και όπως φαίνεται… μηνών, θα είναι πλέον η διαχείριση του εμβολιασμού των πολιτών, αφού η επιχείρηση… φτου ξελεφτεριά ξεκίνησε, αλλά τώρα που καταρτίσαμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ψάχνουμε τα… εμβόλια! Μια ο Γιάννης δεν μπορεί, μια ο κ@λος του πονεί, κατά την λαϊκή παροιμία! Τα επικοινωνιακά σόου των πρώτων εμβολιασμών έδωσαν τη θέση τους σε διαμαρτυρίες για καθυστερήσεις, ενώ οι εταιρείες παραγωγής δηλώνουν τώρα αδυναμία έγκαιρης παράδοσης των συμφωνημένων δόσεων. Γιατί η εξωραϊσμένη εικόνα που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο για τα εκατομμύρια δόσεων του πρώτου εμβολίου που θα έφταναν γρήγορα στις χώρες – και εν προκειμένω της ΕΕ που μας απασχολεί- έχει θρυμματιστεί και οι καθυστερήσεις πάνε σύννεφο όπως και οι… διμερείς συμφωνίες! Να δούμε λοιπόν πώς θα εξελιχθεί το «κόλπο» με το εμβόλιο, αφού η Μέρκελ το «σπιτάκι» της το φρόντισε κι εμείς αν δεν νοιαστούμε γρήγορα, η φτωχή Ελλαδίτσα πάλι θα πληρώσει τη «νύφη»!

Δεν προνοήσαμε γενικώς, όπως ακριβώς και για την νέα οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών, αφού μας φάγανε τα… click και αυτά αποτυχημένα! Εμείς πάντως σήμερα, ανοίγουμε τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές και μένει να δούμε αν το «πείραμα» θα αντέξει ως το τέλος, ή σε καμιά δεκαπενταριά μέρες το… σχέδιο θα αλλάξει και πάλι, γιατί εμείς το… άνοιξε- κλείσε το έχουμε για.. πασατέμπο! Ας ελπίσουμε να μην συμβεί, αν και πληθαίνουν οι φωνές των λοιμοξιωλόγων ότι έρχεται δριμύτερο το τρίτο κύμα πανδημίας που πολύ φοβάμαι ότι θα μας βρει ξανά… απροετοίμαστους και ανοχύρωτους! Γιατί δυο κύματα πανδημίας και 10 μήνες δεν μας… έφτασαν να προετοιμαστούμε και το τρίτο θα μας βρει ξανά… ξεβράκωτους! Πάντως μην φοβάστε, τα… κομμωτήρια έκλεισαν και ο ιός δεν… μεταδίδεται πλέον!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος