FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 11/01/2021

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα δεδομένα για τον δρόμο

Αναφορά στην Πατρών-Πύργου έκανε σε δύο συνεντεύξεις του ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στα Παραπολιτικά και στη Real. Η γραπτή απόδοση της πρώτης συνέντευξης άφησε ορισμένα περιθώρια παρερμηνείας ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, ωστόσο στο ηχητικό ήταν σαφής η δήλωσή του: αναμένει την τελική έγκριση από την DG COMP και ως προς τη χρηματοδότηση δεν αλλάζει κάτι, καθώς στο Ταμείο Ανάκαμψης σχεδιάζεται να μπει ο Ε65 και –αν είμαστε τυχεροί- και ο δρόμος Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία. Κατά συνέπεια, δεν προκύπτει από τις υπουργικές δηλώσεις. Ωστόσο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε κάτι που έχουμε επισημάνει εγκαίρως από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ έχει καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με τους οδικούς άξονες Ιωάννινα-Κακκαβιά και Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα και αν υπάρχει ενδεχόμενο ένταξής τους στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι είτε η ευρωβουλευτής δεν έχει πλήρη εικόνα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με την Πατρών-Πύργου ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς εδώ. Ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όμως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρώτα η αγορά

Με τους εκπροσώπους της αγοράς της Ηλείας συζήτησε προχθές με τηλεδιάσκεψη ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, καθώς η κατάσταση στο εμπόριο, μετά το σύντομο εορταστικό διάλειμμα, οδεύει προς επιδείνωση. Στον Ηλείο βουλευτή μεταφέρθηκαν οι δυσκολίες και τα προβλήματα εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown και του επισημάνθηκε ότι θα πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε στοχευμένα μέτρα στήριξης για να αποτραπούν τα λουκέτα. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης αλλά και δικός μου είναι να αμβλυνθεί η ζημιά που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος με όλα τα δυνατά μέτρα.

Το έσωσε

Βασική αρετή στην πολιτική είναι η ευελιξία και όχι η εμμονή σε κάτι που δεν βγαίνει. Κάπως έτσι λειτούργησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάν. Αργυρόπουλο, στην περίπτωση του κολυμβητηρίου. Η εργολαβία που παρέλαβε, δεν «περπάταγε» παρά τις επίμονες προσπάθειες και τις συνεχείς επαφές για να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση. Για να μη μείνει μισό και μη λειτουργικό το έργο, έδωσε εντολή στην υπηρεσία να ετοιμάσει φάκελο για νέες παρεμβάσεις στις υποδομές, ο οποίος υποβλήθηκε άμεσα στην Περιφέρεια και το έργο σώθηκε καθώς εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Εξυγίανση

Το χάος που παρέλαβε προσπαθεί να βάλει σε τάξη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Μαρούντας, προκειμένου η Επιχείρηση να εξυγιανθεί σταδιακά και να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Για αυτό το λόγο, μετέβη πριν από μερικές ημέρες στο ΥΠΕΣ για να ενημερωθεί σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλει για χρηματοδότηση από λειψυδρία, λόγω καθυστέρησης της κατανομής, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου στην Τρίπολη για θέματα που αφορούν την επέκταση αδειών χρήσης νερού.

Επίσκεψη στην «Αλφειός Ρόδι»

Την επιχείρηση «Αλφειός-Ρόδι» επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο, για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ένεκα της πανδημίας. Όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής, η «Αλφειός Ρόδι» συνιστά πρωτοποριακό εγχείρημα στον τομέα της καλλιέργειας, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων με έδρα την Ηλεία. «Η κρίση είναι παρούσα, οι προοπτικές όμως είναι ευοίωνες και προσθέτουν αξία στο προϊόν, τους παραγωγούς και το νομό μας», επισήμανε.

Ο Ρουβίκωνας κι ο Πύργος

Αναφορά στην πρόσφατη καταγγελία μητέρας τριών παιδιών που απολύθηκε από ξένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στον Πύργο έκανε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο «Ρουβίκωνας», μετά την ακτιβιστική πράξη μελών του να εκτοξεύσουν μπογιές στις προσόψεις επτά καταστημάτων της στην Αθηνα. Όπως αναφέρουν, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν η αφορμή για την επίσκεψή τους στα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας, παραθέτοντας όλο το ιστορικό της υπόθεσης, όπως το είχε αποτυπώσει σε ρεπορτάζ της η Πρωινή, και καταλόγισαν «εργοδοτική τρομοκρατία σε άλλο επίπεδο».

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Συγκροτήθηκε προχθές με απόφαση του γγ Δημόσιας Τάξης, Κων/νου Τσουβάλα, το Συμβούλιο Κρίσεως Αξιωματικών της ΕΛΑΣ για το 2021, οπότε σε κάνα δεκαήμερο λογικά θα έχουμε και τις αλλαγές στο Σώμα. Προβλέψεις δεν κάνουμε, διότι ειδικά η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από κάθε άλλη λόγω πανδημίας.

*Αλλαγές αναμένονται εντός του μήνα και σε διευθυντικές θέσεις κομβικών υπηρεσιών μεγάλου δήμου της Ηλείας. Για τις περισσότερες θέσεις οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.

*Εκκρεμεί και η κατανομή ορισμένων αρμοδιοτήτων στον ίδιο δήμο, αφού μέχρι τώρα οι αντιδήμαρχοι τα ασκούν άτυπα τα καθήκοντά τους. Για να δούμε τελικά πού θα δοθούν κρίσιμοι τομείς όπως π.χ. της Πολιτικής Προστασίας.

*Οι αλλαγές στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ήταν πάνω κάτω αναμενόμενες. Στη Ζαχάρω πάλι, είχαμε εκπλήξεις στις αλλαγές. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες…

*Οι Αχαιοί βουλευτές επιρρίπτουν την ευθύνη στον Μπεκίρη για τη μη υπουργοποίησή τους. Εμείς εδώ στην Ηλεία ποιον να ψέξουμε για τον αποκλεισμό της Ηλείας από τα υπουργεία;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος