FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Ημερομηνία: 25-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54433″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφει η πρώην “έγκλειστη”

– Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Αυτό πλέον είναι το νέο σύνθημα των ημερών αφού μετά τον «ξαφνικό θάνατο», καταλάβαμε ότι πρέπει και να… ζήσουμε για να μην γίνει οριστική η «ταφόπλακα» στην οικονομική ζωή του τόπου! Με αντισηπτικά, με αντισηπτικά, με την μεζούρα, με την μεζούρα! Δεν έχουμε άλλη επιλογή, μόνο που το «άνοιγμα» και η επανεκκίνηση τρέχει πλέον με την ταχύτητα του φωτός και το μόνο απομεινάρι της καραντίνας και του «μένουμε ασφαλείς», είναι οι εκνευριστικές έως και γελοίες πια διαφημίσεις του υπουργείου υγείας, που μοιάζουν εντελώς παρωχημένες!

– Το «κλειδί» βεβαίως είναι ο τουρισμός και το πιο δύσκολο τεστ είναι το «τουρισμός- κορονοϊός»! Το πώς δηλαδή θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αυτά τα δύο και στην μεταξύ τους αναμέτρηση νικητής να μην είναι ο κορονοϊός, αλλά ο τουρισμός, η «ένεση» – φιλί ζωής στην ετοιμοθάνατη οικονομία της χώρας. Να περισωθούν όσες θέσεις εργασίας γίνεται τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι, γιατί βλέπω να έρχεται μεγάλη πείνα από το Σεπτέμβρη!

– Εκείνο όμως που εμένα προσωπικά με ανησυχεί είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση που δημιουργεί μια διγλωσσία- για τα όσα μας έλεγε πριν και όσα μας λέει τώρα! Όσο γρήγορα μας έκλεισε μέσα με το lockdown, άλλο τόσο γρήγορα, από την μια μέρα στην άλλη, απελευθέρωσε τα πάντα, σαν το αυτοκίνητο που του κόπηκαν τα φρένα στον κατήφορο κι αν έχεις άγιο που λέει κι ο λαός θα σωθείς!

– Και το θέμα δεν είναι η αγορά ή η εστίαση και ο τουριστικός κλάδος που επιβάλλεται να ανοίξουν για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος και να βγάλει ένα μεροκάματο για να περισώσουμε ότι σώζεται, αλλά οι όροι και τα υπερβολικά πρωτόκολλα όπως αυτά των αποστάσεων τη στιγμή που στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε τράπεζες , σε πλατείες και παραλίες γίνεται της τρελής το κάγκελο από το συνωστισμό! Δηλαδή αν θα πιούμε καφέ σε λιγότερο από ένα μέτρο απόσταση ή καθόμαστε 7 άτομα αντί για 6 στο τραπέζι, μπορεί να κολλήσουμε κορονοϊό ενώ αν περιμένουμε στη ΔΕΗ δύο ώρες για να πιάσουμε σειρά στην ουρά, είμαστε… καλυμμένοι! Και δεν ξέρω και τι προτιμάει ο ιός στα καφέ, φρέντο καπουτσίνο ή εσπρέσσο!

– Στα δε ξενοδοχεία θα πρέπει οι ξενοδόχοι να δημιουργήσουν έναν ολόκληρο… οδικό χάρτη λειτουργίας με βάση τα πρωτόκολλα που κάποιοι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, τη στιγμή που όλοι οι ξένοι θα μπαίνουν στη χώρα χωρίς τεστ κορονοϊού και χωρίς κανέναν έλεγχο! Εμπάτε σκύλοι αλέστε, τώρα λένε ότι «δεν χρειάζονται» τα τεστ γιατί δεν είναι ασφαλή! Αντ’ αυτού θα κάνουν στα αεροδρόμια όσοι ταξιδεύουν κάτι σαν υπεύθυνη δήλωση που θα γράφουν αν είχαν κορονοϊό, αν είχαν επαφές με κάποιους που είχαν τον ιό, λες και θα το πουν για να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν και να πάνε εθελοντές καραντίνα!

– Και όλα αυτά δεν είναι τα μόνα αλλοπρόσαλλα και αψυχολόγητα, ας ξεχάσουμε τις μάσκες που μια μας λέγανε είναι απαραίτητες και μια όχι , καθώς τα «κουφά» συνεχίζονται! Σε μια πισίνα ξενοδοχείου θα κολυμπάει λέει ένα άτομο ανά… πέντε τετραγωνικά και θα το ελέγχει ο… ξενοδόχος που θα γίνει… pool boy με πασέτο! Αν είναι δυνατόν αυτά να τηρηθούν στην πράξη όπως και πολλά άλλα που θέλω δυο εφημερίδες να τα γράψω! Αν και υποθέτω ότι σε λίγο καιρό πρακτικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ισχύει και χιλιάδες επαγγελματίες θα έχουν μπει σε έξτρα έξοδα τσάμπα και βερεσέ. γιατί … μια μέρα κρατάει το θάμα και μια το παραθάμα!

– Και κοντά σε όλα αυτά, κάποια μεγαλοκάναλα το ένα ρεπορτάζ που παίζουνε είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού και το άλλο ότι από τον Σεπτέμβρη έρχεται το δεύτερο μεγάλο κύμα του ιού που μπορεί να μας κλείσει λέει μέσα και όλο το χειμώνα επιστρατεύοντας κάθε λοιμοξιολόγο της χώρας να το υποστηρίζει! Αυτό το οξύμωρο το θεωρουν… διαφήμιση για τον τουρισμό της χώρας που υποτίθεται ότι θέλουν να υποστηρίξουν; Σαν να μας λένε, χαρείτε ότι είναι να χαρείτε τώρα και έπεται το… χάος! Και μετά από όλα αυτά, είμαι εγώ η περίεργη!!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot