FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες!

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στην κατηγορία των… τηλεοπτικών σόου «άρτον και θεάματα» συγκαταλέγεται ο «πριγκιπικός γάμος της χρονιάς» που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα, θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα επεισόδιο του… «Crown» για τους φανατικούς της σειράς του Νέτφλιξ , αν πίσω από όλη αυτή την βασιλική φιέστα δεν υπήρχαν προκλητικοί συμβολισμοί και γεγονότα μέσα από τα οποία επιθυμούν και επιδιώκουν οι τέως να μας θυμίζουν την παρουσία τους! Όμως ο λαός δεν «τσιμπάει»! Τους έχει κατατάξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της χώρας και όσοι βασιλιάδες και πρίγκιπες και να παρελάσουν και όσες… τιάρες και να φορέσει η νύφη, καμία «νοσταλγία» δεν υπάρχει!

Φρόντισαν βεβαίως επικοινωνιακά να μας «θυμίσουν» ότι στην ίδια Εκκλησία, στην Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος πριν 57 χρόνια, τέλεσε το γάμο των γονιών του Φίλιππου, του τέως βασιλικού ζεύγους Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ και της Άννα Μαρίας, ενώ η νύφη Νίνα Φλορ, φορούσε στο κεφάλι την Antique Corsage Tiara της τέως βασίλισσας! Ένα οικογενειακό κειμήλιο λέει – και τέτοιο θα μείνει- της τέως βασιλικής οικογένειας που φόρεσαν επίσης στον γάμο τους τόσο η Μαρί Σαντάλ όσο και η Τατιάνα Μπλάτνικ! Ποιος όμως να συγκινηθεί στην Ψαροκώσταινα από τέτοιους συμβολισμούς και από την παρέλαση των λαμπερών προσκεκλημένων τους διεθνούς πριγκιπικού τζετ σετ, των κορυφαίων μόδιστρων και της χλιδής, όταν την επόμενη μέρα ο Έλληνας θα μετράει τα… ψιλά του για να πάρει ένα κιλό ψωμί; Δύσκολοι καιροί λοιπόν για πρίγκιπες!! Η πραγματικότητα επισκιάζει τη «λάμψη» που δεν μπορεί να φωτίσει τα σκοτάδια του σήμερα!

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ένας υπάλληλος εταιρίας ενέργειας πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός πιθανόν άρρωστου ψυχικά ανθρώπου και ένα 20χρονος επίσης, θύμα μιας αστυνομικής καταδίωξης με πολλά σκοτεινά σημεία, δύο τραγικά γεγονότα που ζητούν απαντήσεις και θέτουν και πολλά ερωτήματα για το που βρίσκεται αυτή η περιβόητη προστασία του πολίτη. Και ειδικά για το τελευταίο αναρωτιόμαστε που τελικά μπαίνουν τα όρια μεταξύ αυθαιρεσίας και καθήκοντος και γιατί δεν μπορεί να λυθεί σε αυτόν τον τόπο ποτέ, μα ποτέ, το μπάχαλο των αρμοδιοτήτων και της ενδοσυνεννόησης! Και πενήντα πριγκιπικοί γάμοι να γίνουν ταυτόχρονα, τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού δεν μπορούν να την φωτίσουν και βεβαίως τέτοια «φώτα» δεν τα έχουμε ανάγκη! Άντε για το… κους- κους να κρατήσουν όσο ένα καφές!

Το θέμα είναι πως η ζωή μας έχει καταντήσει ένα μπάχαλο! Ειδικά μετά την πανδημία και την απαράδεκτη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, έχουμε χάσει το «ίσο» μας κυρίως με όλα τα οξύμωρα μέτρα που εφαρμόζονται! Στην εστίαση, οι μαγαζάτορες έχουνε χάσει τον ύπνο τους με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού! Ιδιοκτήτης καταστήματος ή εργαζόμενος ανεμβολίαστος μπορεί να εργάζεται με ράπιντ, το ίδιο άτομο πάλι δεν μπορεί να μπει ως…. πελάτης σε άλλο μαγαζί! Φτάσανε να δουλεύουνε με την ψυχή στο στόμα και μόλις βλέπουν έλεγχο – που γίνεται κατά κόρον ειδικά τα Σαββατόβραδα, παγώνει το αίμα τους μήπως και βρεθεί «παράνομος» πελάτης και πληρώσουνε τη νύφη με πρόστιμο και λουκέτο για μια βδομάδα!

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι στα «κάγκελα» με τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάνουν λόγο για λίγα άτομα σε αεριζόμενους χώρους! Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν όλα αυτά να τα ταιριάξουν, δεν θέλει και και πολύ μυαλό! Βέβαια για τα σχολεία απαιτούνται κι άλλες προσλήψεις, που καμία διάθεση δεν έχει η κυβέρνηση να κάνει, άρα θεωρεί ότι προτιμότερο είναι να… παραβιάζει η ίδια τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει! Πάντως για την υπόλοιπη Ευρώπη, ο κορονοϊός έχει σχεδόν τελειώσει, για την Ελλάδα όχι! Αυτό κάτι λέει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος