FOLLOW US: facebook twitter

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου-Κανονικά οι παρελάσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν φέτος οι παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ηλεία και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Πύργο, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θέοδωρος Σκυλακάκης.


Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε από την Π.Ε. Ηλείας με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη θα κορυφωθούν την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση. Όπως τονίζεται στην απόφαση του το τριήμερο της 26η, 27η, 28η Οκτωβρίου 2021 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων κτιρίων, ενώ την παραμονή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Την παραμονή, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία Ηρώων του νομού από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα ψαλεί η Επίσημη δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου χοροστατατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ . Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων του Πύργου. Η καθιερωμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 στην οδό Μανωλοπούλου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Ήλιδας

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν από το Δήμο Ήλιδας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 1ο Γυμνάσιο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας. Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαίες όλων των σχολείων μαζί με τους παραστάτες.

Ανήμερα του εορτασμού στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Αθανασίου ενώ στις 10.45 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η δικηγόρος κα Μαρία Αγραπίδη.Στις 11 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου και θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Χρέη εκφωνήτριας αναλαμβάνει η κα Σκουτέρη Ιωάννα, ενώ καθήκοντα τελετάρχη εκτελεί ο κ. Γιούλης Σταύρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος