FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Δρόμος χωρίς επιστροφή…

Ημερομηνία: 14-03-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στα πρόθυρα τρέλας βρίσκονται πλέον χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια που οδηγούν στην βίαιη αλλά όχι τόσο αιφνίδια φτωχοποίηση του πληθυσμού. Μια κοινωνία που μέχρι τώρα κουτσά- στραβά κατάφερε αν και βαθύτατα πληγωμένη οικονομικά και ψυχολογικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, να σταθεί κάπως στα πόδια της, δέχεται ένα νέο ανελέητο χτύπημα που στο τέλος θα την ισοπεδώσει, αν η κυβέρνηση δεν τραβήξει φρένο στην κατηφόρα λίγο πριν την ολοκληρωτική συντριβή.

Ο κόσμος τρέμει πλέον να πάει σούπερ μάρκετ για τα απαραίτητα, τρέμει να ανοίξει το λογαριασμό του ρεύματος, τρέμει να περάσει από το βενζινάδικο, τρέμει να πιει έναν καφέ ή να φάει ένα σουβλάκι και βεβαίως τρέμει όταν παίρνει στα χέρια του τον πενιχρό βασικό μισθό ή την σύνταξη και πρέπει με έναν… μαγικό τρόπο να καλύψει όλες του τις βασικές υποχρεώσεις! Μάλλον θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τον μάγο Ντέβιντ Κόπεφιλντ που κατόρθωσε να εξαφανίσει το άγαλμα της Ελευθερίας, μήπως και μπορέσει να μας βρει την μαγική λύση!

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούγεται πλέον στις συζητήσεις φίλων και γνωστών είναι αν σας ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος! . Οι απαντήσεις ακούνε σε κάτι εξωφρενικά νούμερα για την εποχή και κυρίως για την πραγματική κατανάλωση ρεύματος που έχεις κάνει και που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 500, 700 και 1.000 ευρώ για τα φτωχά νοικοκυριά. Για τις μικρές επιχειρήσεις δεν το συζητάμε, τα νούμερα ξεκινούν από 2.500 ευρώ επιεικώς και φτάνουνε ως τα δέκα χιλιάρικα!

Προβλέπω δυστυχώς αρμαθιές από λουκέτα το επόμενο διάστημα, στα μικρομάγαζα, στην εστίαση και το λιανεμπόριο που ως τώρα κρατήθηκαν με τα δόντια, γιατί πολλές έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, αφού δεν θα μπορέσουν να αντέξουν. Αυτά τα λουκέτα θα είναι το παράσημο της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης που συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην τραγωδία που έχει προκαλέσει! Και δεν θα μας σώσει όλους ο τουρισμός, γιατί σε αυτόν ποντάρει το επιτελείο των αρίστων για να κλείσει στόματα και να διασκεδάσει την τεράστια δυσαρέσκεια του κόσμου, αντί να προσπαθήσει να αναχαιτίσει το κύμα της ακρίβειας που μας έχει πνίξει.

Τα προεκλογικά συνθήματα της Ν.Δ. για «ανάπτυξη» και «ασφάλεια», αποδείχθηκαν κουρελόχαρτα και μετατράπηκαν σε φόβο για το αύριο και ανασφάλεια, που είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών όπως καταμαρτυρούν και οι πρόσφατες έρευνες, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έχει εκτοξευστεί στο 7,2%. Και κη κυβέρνηση όχι μόνο παρακολουθεί αμέριμνα την ακρίβεια να εξαφανίζει τα λιγοστά εισοδήματα των πολιτών, αλλά χρησιμοποιεί και δικαιολογίες που μοιάζουν όχι απλώς αστείες, αλλά εντελώς προκλητικές.

Για παράδειγμα ο Άδωνις σε… έξαλλη κατάσταση μας είπε οτι η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα είναι υπέρ των πλουσίων και θα επωφεληθούν μόνο οι ιδιοκτήτες των… πόρσε καγιέν! Γελάνε και οι πέτρες! Ξεχνάει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί με μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, που δεν τολμάνε πια να περασουν από το βενζινάδικο ή που παρακαλάνε να έρθει καλοκαίρι για να ζεσταθούν! Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από τον πρωθυπουργό που επαίρεται ότι η πρόταση των έξι σημείων που κατέθεσε στην Ε.Ε, να βάλουν δηλαδή πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ενέργειας στην Ευρώπη. Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι χάρη σε αυτόν έπεσαν παγκοσμίως οι τιμές στο φυσικό αέριο! Δεν ξέρω μήπως σκοπεύει να αναγορευτεί γκουρού της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής! Τώρα που είδε βεβαίως ότι όλα αυτά είναι του… ονείρου, κάνει λόγο για ενεργειακά πακέτα στήριξης! Μένει να τα δούμε, όπως και τα αντισταθμιστικά μέτρα για την ακρίβεια!

Εμείς πάντως σηκώνουμε πλέον τα χέρια ψηλά από όσα ακούμε και βλέπουμε και κυρίως από όσα βιώνουμε. Η χώρα βρίσκεται απροστάτευτη στο έλεος των κερδοσκοπικών καρτέλ και μιας άπραγης και άτολμης κυβέρνησης που με τις πολιτικές που ακολουθεί μας οδηγεί στο γκρεμό! Αν αυτό δεν το αντιληφθεί εγκαίρως, θα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή για όλους μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος