FOLLOW US: facebook twitter

Ηλικιωμένη βρέθηκε καμένη μέσα σε λιοστάσι στο Καράτουλα!

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μια πυρκαγιά σε ελαιώνα καθώς την ώρα της κατάσβεσης οι πυροσβέστες εντόπισαν αναίσθητη με εγκαύματα την 77ρονη Τασία Δογκάκη

  • Το ανακριτικό της Π.Υ διερευνά την υπόθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε η άτυχη γυναίκα τραγικό θάνατο

Σε  μια απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε μια φωτιά σε λιοστάσι στο Καράτουλα και στα όρια με την  Τ.Κ Σοπίου, αφού μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στον ελαιώνα που ξέσπασε η πυρκαγιά εντοπίστηκε νεκρή με πολλά εγκαύματα, την ώρα της κατάσβεσης από τους πυροσβέστες!

Πρόκειται για την Αναστασία Δογκάκη, 77 ετών, κάτοικο Καράτουλα, χήρα και μητέρα δύο παιδιών που ζουν με τις οικογένειες τους στην Αθήνα,  που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς κάτω από συνθήκες

οι οποίες ακόμα διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νωρίς το μεσημέρι, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από κατοίκους του Καράτουλα, ότι έπιασε φωτιά λιοστάσι στο χωριό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή με πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες με στόχο να εμποδίσουν την εξάπλωσή της αφού βρισκόταν και κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε αγροτική έκταση.  Μάλιστα εξαιτίας των περιφραγμένων αγροτικών εκτάσεων, η προσβασιμότητα των πυροσβεστών στην εστία της πυρκαγιάς ήταν  δύσκολη. Ήδη στο σημείο είχαν φτάσει και συγχωριανοί της οι οποίοι με τρακτέρ και υδροφόρες έτρεξαν για να βοηθήσουν να σβήσει η φωτιά.

Ωστόσο, φτάνοντας η Πυροσβεστική, με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάσβεση, οι πυροσβέστες βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού μέσα στο λιοστάσι που καιγόταν εντόπισαν μια ηλικιωμένη γυναίκα καταγής, αναίσθητη και μάλιστα με σοβαρά εγκαύματα κυρίως στα πόδια, σχεδόν μισοκαμμένη όπως χαρακτηριστικά είπαν, η οποία και κατέληξε στον τόπο της φωτιάς. Αμέσως κλήθηκαν το ΕΚΑΒ για την μεταφορά της σορού στο Νοσοκομείο, όπως και η Αστυνομία και φυσικά το Ανακριτικό της Π.Υ που έχει και την ευθύνη του τραγικού συμβάντος.

Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν ούτε πώς ξεκίνησε η φωτιά, ούτε πως βρέθηκε η άτυχη γυναίκα μέσα στο λιοστάσι, αν και υπάρχουν εικασίες οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως πληροφορία αφού η ηλικιωμένη ζούσε μόνη στο χωριό, ότι πιθανόν προσπάθησε να κάψει λιόκλαρα. Έτσι, είτε μπορεί να ζαλίστηκε από τον καπνό και δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί, είτε υπέστη κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε αναίσθητη στο χώμα μέσα στον ελαιώνα. Φως στα αίτια του θανάτου της άτυχης ηλικιωμένης αναμένεται να ρίξει η νεκροψία που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών όπου μεταφέρθηκε η σορός της, ενώ το ανακριτικό της Π.Υ βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας για αρκετές ώρες προσπαθώντας να συλλέξει πληροφορίες και από περιοίκους και ανθρώπους που έσπευσαν για βοήθεια, προκειμένου να καταλήξει στο πόρισμά του, αναμένοντας βεβαίως και τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της 77χρονης, ειδοποιήθηκαν οι οικείοι της και τα παιδιά της που ήρθαν από την Αθήνα, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι η μητέρα τους βρήκε τόσο τραγικό θάνατο.  

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών της, η 77χρονη Τασία Δογκάκη, ήταν μια αγαπητή και ήσυχη γυναίκα που ήξερε από αγροτικές δουλειές και παρά την ηλικία της ήταν ακόμα ενεργή και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της ζούσε μόνη της, αλλά τα παιδιά της πηγαινοερχόταν συχνά στο χωριό και είχαν την φροντίδα της.

Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος