FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεκτρονικές οι εισπράξεις στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 06-03-2024 | Συντάκτης:

-Εντάχθηκε στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ηλεκτρονικά θα εισπράττονται πλέον οι απαιτήσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος εντάχθηκε στο διατραπεζικό σύστημα Dias Credit Trasnfer (DCT),  έπειτα από αποδοχή της προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σωτήρης Παπαηλιού, με την ένταξη στο διατραπεζικό σύστημα Dias Credit Trasnfer (DCT), όλες οι απαιτήσεις του Δήμου από τους οφειλέτες θα εισπράττονται με τη χρήση ειδικού κωδικού πληρωμής (RF) ο οποίος θα χορηγείται από τον Δήμο και ο  κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει την οφειλή του τόσο στα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας και των λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων όσο και μέσω των εναλλακτικών δικτύων Ιnternet/Phone/Mobile Banking.

«Το κόστος της προμήθειας για την εξυπηρέτηση του συναλλακτικού κοινού από το διατραπεζικό σύστημα Dias Credit Trasnfer (DCT), θα επιβαρύνει το συναλλασσόμενο σύμφωνα με τη εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική κάθε τράπεζας. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα επιβαρύνεται από το κόστος χρήσης των διατραπεζικών συστημάτων με το ποσό 0,03€ /συναλλαγή πλέον ΦΠΑ. Ο Δήμος δε θα ενταχθεί στη διαδικασία της on line ενημέρωσης (DCT online) με τη διενέργεια της πληρωμής. Η ΔΙΑΣ θα αποστέλλει καθημερινά ηλεκτρονικό αρχείο που θα περιλαμβάνει πληροφόρηση σχετικά με το σύνολο των εισπράξεων που διενεργήθηκαν ανά τράπεζα, ανά εισπρακτικό δίκτυο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, και οι πιστώσεις των απαιτήσεων του Δήμου μέσω του διατραπεζικού συστήματος Dias Credit Trasnfer θα γίνονται στο λογαριασμό καταθέσεων όψεως της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος