FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Κίνδυνος πυρκαγιών το 48ωρο Παρασκευή & Σάββατο

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Μετά τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες και το κύμα καύσωνα που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην Ηλεία, από σήμερα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι πολύ μεγάλος. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τον κίνδυνο μέσω του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και σύμφωνα με αυτόν, σήμερα το επίπεδο κινδύνου για την Ηλεία είναι στο 4 (πολύ υψηλός).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο προγνώστης Θοδωρής Κονδύλης, MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, ο πολυήμερος καύσωνας έχει προετοιμάσει την βιομάζα ώστε σε περίπτωση ανάφλεξης να καεί ταχύτατα. «Για το λόγο αυτό το παραπάνω διήμερο, σήμερα και αύριο, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από πολίτες και πολιτεία. Ειδικότερα, την κατάρρευση της θερμής ράχης και του καύσωνα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 2/7, και κυρίως το Σάββατο 3/7 λόγω μιας εισβολής μάζας μέσων γεωγραφικών πλατών από τα βόρεια, οπότε και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 7. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κίνδυνος εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός και πρέπει να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αποκλιμάκωση του καύσωνα, η οποία θα συνοδευτεί από ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους, περιμένουμε από σήμερα στην Ηλεία. Οι άνεμοι, σύμφωνα με το ileiakairos.gr θα πνέουν το Σάββατο ισχυροί 6 μποφόρ και οι συνθήκες θα είναι άκρως επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Αναλυτικότερα, σήμερα και αύριο, περιμένουμε αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ενισχυμένους ανέμους και τη θερμοκρασία σε πτώση.

Την Κυριακή, περιμένουμε αίθριο καιρό. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, τη Δευτέρα, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος