FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για Σχολή Ξεναγών στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

Αίτημα ίδρυσης Σχολής Ξεναγών στον δήμο Ήλιδας θα υποβάλει στο υπουργείο Τουρισμού η δημοτική Αρχή, όπως αποφάσισε σχετικά στην προχθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο. Όπως ανέφερε στο σχετικό έγγραφο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αντώνης Πατρινός, η Αμαλιάδα είναι η ιδανική περιοχή για τη λειτουργία μιας τέτοιας σχολής δεδομένου του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Ηλείας.

«Η σχολή μπορεί να φιλοξενηθεί στην πόλη μας, σε οίκημα που θα παραχωρήσουμε –ολικά ή μερικά. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες οι οποίοι προβλέπονται ανά έτος, είναι κατά ανώτατο όριο 40 και είναι δόκιμη η ίδρυσή της στην πόλη μας, δεδομένου ότι η Αρχαία  Ήλιδα, σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία, παρέχει μεγάλες δυνατότητες επισκεψιμότητας παγκοσμίως, έτσι ώστε να συνδέονται και οι απόφοιτοι της σχολής με την περιοχή μας», ανέφερε και πρόσθεσε  ότι με βάση το

ΦΕΚ Β’  2532/2017, στο οποίο δημοσιεύεται τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών τού Υπουργείου Τουρισμού, η σχολή θα είναι διετούς φοίτησης.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών/στριών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

Από τη δημοτική αρχή διευκρινίστηκε ότι το συγκεκριμένο αίτημα δεν σχετίζεται με τη σταθερή διεκδίκηση πανεπιστημιακής σχολής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος