FOLLOW US: facebook twitter

«Ιδιαίτερη μέριμνα για airtractor στην Αρχαία Ολυμπία»

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:

-Το ΠΚ Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε ο υπουργός Κλιματ. Κρίσης & Πολ. Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ευκαιρία να συζητήσει με τους πυροσβέστες του ΠΚ Αρχαίας Ολυμπίας είχε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν το περασμένο καλοκαίρι για να σβήσουν τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία.

Συνοδευόμενος από τον Ηλείο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε το κτίριο του κλιμακίου, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος, και για αρκετά λεπτά άκουσε τους πυροσβέστες και στη συνέχεια ανέλυσε τις μελλοντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας έχει από τα καλύτερα δυναμικά που έχω γνωρίσει ως τώρα. ΄Έχω δει και έχω γνωρίσει πυροσβέστες από τη Χιλή ως το Βανουάτου, όμως οφείλω να πω ότι είστε από τους καλύτερους στον κόσμο, με σοβαρή εμπειρία», δήλωσε αρχικά και προανήγγειλε airtractorsγια την Αρχαία Ολυμπία το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Εμείς προγραμματίζουμε τη λειτουργία ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, με μια τεχνολογική αναβάθμιση. Θα παρακολουθούμε με επανδρωμένα ή με ανιχνευτήρες και θα υπάρχει ένα συντονιστικό κέντρο διαχείρισης που θα διαχειρίζεται τα δεδομένα. Θα αυξήσουμε τα airtractors, που είναι ό,τι καλύτερο για την παρακολούθηση, και θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την Αρχαία Ολυμπία. Ταυτόχρονα θα δούμε πώς θα γίνουν οι αντιπυρικές ζώνες και ο καθαρισμός του δάσους τρεις με τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι την ώρα της κρίσης. Το ζήτημα είναι να κάνουμε σημαντικές πρακτικές κινήσεις πρόληψης και προετοιμασίας πριν από την ώρα της κρίσης», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος