FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας: «Βρείτε λύση να έρθουν γιατροί»

Ημερομηνία: 22-02-2024 | Συντάκτης:

-Η στελέχωση του ΓΝ Ηλείας αναλύθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος στο Λάτσειο

Η εξεύρεση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου ήταν το αντικείμενο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και στην οποία συμμετείχαν ο δήμος, φορείς της πόλης και εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας των πολλών αποχωρήσεων τα τελευταία χρόνια και της έλλειψης ενδιαφέροντος στις προκηρύξεις, οι οποίοι καταλήγουν διαρκώς «άγονες».

Παράλληλα, συζητήθηκαν  οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για να ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο Υγείας, ώστε να θεσπίσει πρόσθετα νομοθετικά μέτρα που θα αντιστρέψουν τη σημερινή εικόνα και θα διατηρήσουν όρθια τη Δημόσια Υγεία στην Ηλεία.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούλης, αφού πρώτα παρέθεσε τα στοιχεία του υπομνήματος που απέστειλε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Σπύρος Πολίτης (απουσίασε λόγω έκτακτου προσωπικού ζητήματος) στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά ανά κλινική και στο σύνολο στις τρομακτικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες πλέον υπερβαίνουν το 50% και σε ζωτικές κλινικές -όπως η Παθολογική- οι μόνιμοι γιατροί είναι ελάχιστοι.

Προτάσεις που συζητήθηκαν ήταν η αύξηση των κινήτρων για εθελούσια μετακίνηση ειδικευμένων ιατρών από άλλες περιφερειακές ενότητες, τη χορήγηση πιστώσεων σε γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να δεχτούν να μετακινηθούν για βραχύ χρονικό διάστημα, την ένταξη του Νοσοκομείου στην άγονη ζώνη κατηγορίας Α’,  αλλά και να δοθούν κίνητρα «άγονου» σε όποια θέση κατ’ εξακολούθηση δεν έχει καλυφθεί μετά από προκηρύξεις.

Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και πιο αποτελεσματικός για τον πληθυσμό του νομού. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και από τους υπόλοιπους φορείς.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας για θέματα Υγείας, Γιώργος Παναγούλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελος Κολόσακας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Γ. Γεωργίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Γ.Βέντρας, ο πρώην υφυπουργός και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Δημ. Μπαξεβανάκης μαζί με τα στελέχη του κόμματος, Βίκυ Βασιλοπούλου, και Θεώνη Μπράτη, οι εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Μπεβούδα (Αυγερινοπούλου), κ.Παπαβραμίου (Αβραμόπουλος), κ. Γεωργόπουλος (Κατρίνης) κα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και γιατροί από το Νοσοκομείο Πύργου. 

Στ. Καννής: «Πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να έρθουν οι γιατροί»

Στην σημαντικότητα της παροχής οικονομικών κινήτρων για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην σύσκεψη για το θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου Πύργου.

«Ας μη γελιόμαστε. Πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να έρθουν οι γιατροί στον Πύργο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Καννής αποδίδοντας τα εύσημα στο υπάρχον προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους πολίτες του νομού.

Παράλληλα κατέθεσε ως πρόταση και την αναγκαιότητα του συντονισμού των ενεργειών όλων των φορέων  με κύριο στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν ως απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Μάλιστα  έθεσε και το ζήτημα της εξέτασης της δυνατότητας της παροχής από το Δήμο στέγασης και σίτισης για τους γιατρούς της μεγαλύτερης νοσηλευτικής μονάδας της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινήτρων για  την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Σχόλιο για "Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας: «Βρείτε λύση να έρθουν γιατροί»"

  1. Ο/Η Παναγιωτης λέει:

    Οι μονιμοι ιατροι στην παθολογική του πυργου είναι 0. Δύο παθολόγοι μετακινηθηκαν ενας απο την νοσοκομειο αμαλιαδας ,και από το κέντρο υγείας Ανδρίτσαινας.Ηδη έχουν παρέλθει 3 χρόνια.Ενας παθολόγος ήδη ετοιμάζεται για συνταξιοδοτηση,αφού προηγηθεί η παραίτηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος