FOLLOW US: facebook twitter

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη μουσικές και στίχους αγαπημένους: Η Ζ. Παπαδοπούλου τραγούδησε τα ερωτικά της Ε. Παπαγιαννοπούλου στο πάρκο Ξυστρή

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:
Και αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου που την χαρακτήρισε «καλλιτεχνική νονά» της

Με ένα χιλιοτραγουδισμένο αγαπημένο κομμάτι, τα “Ηλιοβασιλέματα” ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, η γλυκιά και ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου, το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο Ξυστρή, άνοιξε την συναυλία της “Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα”, ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Μια πραγματικά εξαιρετική βραδιά πλημμυρισμένη από νότες, στίχους αγαπημένους και μουσικές όπου απόλαυσαν και τραγούδησαν μαζί με την Ζωή Παπαδοπούλου περίπου 400 θεατές. Ερωτικά αγαπημένα τραγούδια, αλλά και στίχοι γεμάτοι πόνο- όπως το “Δυό πόρτες έχει η ζωή” που η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου έγραψε όταν έχασε την κόρη της, ή το «Όλα είναι ένα ψέμα», γνήσια ατόφια λαϊκά τραγούδια που έχουν συντροφέψει πολλά βράδια μας και κρύβουν μεγάλες αλήθειες.  Η Ζωή Παπαδοπούλου σχεδόν σε κάθε της τραγούδι αναφερόταν στην μεγάλη στιχουργό, την οποία θαυμάζει απεριόριστα και που όπως είπε ήταν μια αληθινή γυναίκα, μια μποέμισσα που επικράτησε για την αυθεντικότητά της σε έναν ανδροκρατούμενο για την εποχή χώρο και άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα της στην ελληνική δισκογραφία. Πλησιάζοντας προς το τέλος της βραδιάς, μας επιφύλασσε μια ακόμα έκπληξη, ένα μικρό αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου, την οποία αποκάλεσε καλλιτεχνική της νονά, σαν ένα μικρό «ευχαριστώ» για την   εμπειρία και την γνώση που αποκόμισε, περιοδεύοντας μαζί της για δύο χρόνια σε όλον τον κόσμο,  ενώ στον πρώτο της δίσκο τραγούδησε ντουέτο με την Χαρούλα. «Την αγαπώ και την θαυμάζω, την ευγνωμονώ πάντα, για το τελειότερο ξεκίνημα που μου χάρισε απλόχερα, με ζεστασιά και αλήθεια.»

Την Ζωή Παπαδοπούλου συνόδεψαν ο Γιάννης Δαμιανίδης κιθάρα και στο  τραγούδι ο Βαλάντης Κηπουρελάκος, μια πολύ ωραία λαϊκή φωνή.

Την συναυλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χ.  Μικελόπουλος, ο δημιουργός της Γιορτής του Αι- Γιάννη Γ. Τζουανοόπουλος με τον ανερχόμενο Ηλείο τραγουδιστή Γ.  Αδαμόπουλο, οι αντιδήμαρχοι Γ.  Αργυρόπουλος και Α.  Βγενόπουλος κ.α   Η συναυλία ήταν μια προσφορά του ΔΟΠΠ, καθώς είχε ελεύθερη είσοδο, ενώ όπως είπε και ο πρόεδρος Χ. Μικελόπουλος ανεβαίνοντας στην σκηνή, ο δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ έχουν αποφασίσει να χαρίσουν στους δημότες ωραίες καλοκαιρινές βραδιές, καθώς πέρα από την ψυχαγωγία ενισχύεται και η τοπική αγορά ως παράπλευρη ωφέλεια. «Τα λεφτά που υπάρχουν στον ΔΟΠΠ δεν τα έχουμε για να τα αφήσουμε στην τράπεζα, αλλά για να τα χαρεί ο κόσμος» σημείωσε απαντώντας σε ορισμένους επικριτές τους, ότι ο δήμος Πύργου «σπαταλά» λεφτά για τον πολιτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος