FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Μηνύματα αγάπης κι αναζήτηση για την αλήθεια από τον «Μικρό Πρίγκιπα»

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Αρκετοί λιλιπούτειοι θεατές με τους γονείς τους ανταποκρίθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο κάλεσμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας για να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο φιλοσοφικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ένα από τα σπουδαιότερα κείμεναμε βαθυστόχαστες αναλύσεις και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με την ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη, ήταν μια παραγωγή της θεατρικής εταιρείας Αντίμετρο σε συμπαραγωγή με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο.

Το θεατρικό έργο ταξίδεψε τους θεατές σ’ έναν φανταστικό κόσμο, όπου συνάντησαν διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Εντυπωσιακά δε ήταν τα σκηνικά, τα οποία παρέπεμπαν στην παράδοση του Πατρινού καρναβαλιού.

Αξίζει να αναφερθεί η έξυπνη σκηνοθετική προσέγγιση όπου κάθε σκηνή τελείωνε με τη φράση κλειδί, ειπωμένη διπλή φορά για να εντυπωθεί στο μυαλό των παιδιών, τα οποία κατευχαριστήθηκαν, μιας και δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παιδικό θέατρο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος