FOLLOW US: facebook twitter

Η ζωή μου όλη…

Ημερομηνία: 02-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74734″ img_size=”full”][vc_column_text]Είχε το τσιγάρο εδώ και ώρα στο χέρι του αλλά δεν έλεγε να το ανάψει. Το έπαιζε στα δάχτυλά του, το έφερνε κοντά στα ρουθούνια του, το χτυπούσε κάθετα με νευρικότητα πάνω στο τραπεζάκι, αλλά δεν έλεγε να το ανάψει. Τον παρακολουθούσα διακριτικά, καθώς μιλούσαμε για θέματα που απασχολούν και τους δυο μας και είχαν να κάνουν άμεσα ή έμμεσα με την περιοχή.

Κάποια στιγμή κι ενώ εξακολουθούσε να μην το ανάβει, δεν άντεξα και τον ρώτησα: «Τι θα κάνεις επιτέλους ρε φίλε με αυτό το τσιγάρο; Θα το ανάψεις; Ή άναψέ το, ή βάλτο πίσω στο πακέτο». Γελάσαμε κι οι δύο αλλά μόλις κόπασαν τα γέλια, θεώρησε απαραίτητο να μου εξηγήσει την κατάστασή του. Κι έτσι από το πουθενά, η συζήτηση στράφηκε σε θέματα ιδιωτικής φύσεως.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή και προτού αρχίσει να μιλά, άναψε το τσιγάρο που για ώρα κρατούσε. Αφού πήρε μία βαθιά ρουφηξιά, άφησε το καπνό να πλανηθεί ανάμεσά μας και ξεκίνησε την αφήγησή του. Το έβλεπες στα μάτια του ότι είχε ανάγκη να μιλήσει. Είχε το βλέμμα που έχουν οι άνθρωποι όταν ψάχνουν την ευκαιρία να πουν τον καημό τους, να πούνε δυο λόγια μέσα από την καρδιά τους αλλά σπανίως τους δίνεται.

Το ξέρεις το τραγούδι, «Η ζωή μου όλη», ρώτησε. Φυσικά, του απάντησα. Στέλιος Καζαντζίδης, σε στίχους και μουσική του τεράστιου Άκη Πάνου. Κάπως έτσι είναι τώρα και η δική μου περίπτωση, συνέχισε. Κι αν τόση ώρα κρατώ στο χέρι μου τούτο δω το τσιγάρο χωρίς να το φέρνω στο στόμα μου, είναι επειδή πλέον δεν το γουστάρω, αλλά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα το φουμάρω.

Έζησα πολύ και κάπνισα περισσότερο. Τώρα όμως νιώθω πως και τα δυο, και η ζωή, και το τσιγάρο, με έχουν κουράσει. Δεν λέω πως είμαι έτοιμος ν’ ανταμώσω τον Χάρο. Κάθε άλλο. Αλλά εν πάση περιπτώσει κουράστηκα να ζω έτσι. Με κούρασε η ευθύνη. Δεν την αντέχω. Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα. Κάπου πρέπει κι εγώ να πω ένα «φτάνει», αλλά έλα που δεν γίνεται να το πω. Αναγκαστικά λοιπόν, καπνίζω. Αλλά πλέον δεν το γουστάρω το τσιγάρο μου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot