FOLLOW US: facebook twitter

Η θέληση 22 ενηλίκων ρομά για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού

Ημερομηνία: 10-03-2023 | Συντάκτης:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού- παράρτημα Ρομα

Ταχύρρυθμα σεμινάρια για 22 ενήλικες μαθητές ρομά ξεκίνησαν στο Δήμο Πηνειού για την απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού.

Συγκεκριμένα το ΔΣ Δήμου Πηνειού ενέκρινε την συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά με το ΚΕΚ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στην Γαστούνη για την υλοποίηση του προγράμματος «Εκπαίδευση Ρομά Δήμου Πηνειού προς απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου» με συνολικό κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος 3.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε: ” Μια βασική προϋπόθεση για την κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση και η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την ίση πρόσβαση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η παροχή ευκαιριών, όπως τα ταχύρρυθμα σεμινάρια, για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού. Αυτό ακριβώς γίνεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Παρόντες στη συνάντηση με τους 22 ρομά εκτός των προαναφερομένων ήταν οι: κ. Μακρή Ελενη κοινωνιολόγος, κ. Κασσάρα Βασιλική επισκέπτρια υγείας, κ. Πλανήτερος Σπυρίδων κοινωνικός λειτουργός, κ. Τσαγκανέλια Αλεξάνδρα διοικητικός-οικονομολόγος, κ. Κρίκου Κωνσταντίνα ψυχολόγος, κ. Χαλιλόπουλος Γεώργιος διαμεσολαβητής. Από το ΚΕΚ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ήταν η κ. Τράπαλη Βασιλική και η κ. Βαρελά Κωνσταντίνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot