FOLLOW US: facebook twitter

Η ακρίβεια μείζον πρόβλημα για την κοινωνία

Ημερομηνία: 10-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης για το 53% των ερωτηθέντων

Η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, κάτι που έχει αρνητικές συνέπειες και για το επιχειρείν. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση, φαίνεται και δυσαρέσκεια της πλειονότητας των ερωτηθέντων για τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί, για τις περικοπές που έχουν αναγκαστεί να κάνουν, καθώς και για την ανασφάλεια που έχουν για το μέλλον.

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τα ευρήματα της έρευνας είναι:

• Το 53% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση προσφέρουν σχεδόν μηδαμινή βοήθεια. Το 35% θεωρεί ότι αποτελούν μια μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια και το 11% τα θεωρεί ως μια σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών. Αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά όσων τα θεωρούν ως μηδενική βοήθεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με 55.5% και στους ελεύθερους επαγγελματίες / αυτοαπασχολούμενους με 51.7%.

• Το 44% απαντά ότι λόγω της ακρίβειας αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες για να μπορέσει να ανταποκριθεί , ενώ το 13% δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Παράλληλα το 35% δηλώνει ότι η ακρίβεια του δημιουργεί δυσκολίες, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί , ενώ το 8% ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα. Το 45.3% των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα , το 32.8% των ελεύθερων επαγγελματιών/ αυτοαπασχολούμενων και το 41.7% των επιχειρηματιών θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί προσφέρουν σχεδόν μηδαμινή βοήθεια.

• Η πλειοψηφία όσων απάντησαν σε ποσοστό 53% απαντούν ότι δυσκολεύονται πολύ και αρκετά να ανταποκριθούν συνολικά σε υποχρεώσεις όπως αποπληρωμές δανείων, καρτών κ.λ.π. Λίγο ή πολύ απαντά το 28%. Το 57% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 39.7% των επιχειρηματιών δηλώνουν δυσκολία ανταπόκρισης.

• Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα είναι ότι το κύμα ακρίβειας και οι επιπτώσεις τους, η πίεση στο μέσο νοικοκυριό και τους μικρομεσαίους ιδιαίτερα επιχειρηματίες αυξάνουν την ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας τους. Το 55% δηλώνει ανήσυχο για τo μέλλον της δουλειάς του. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 75.4% στους υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα. , το 81% στους ελεύθερους επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενους, αλλά και το 41.7% ανάμεσα στους επιχειρηματίες.

Μαζί μ΄αυτά, από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει επίσης:

Ότι το 44% ρίχνει τις βασικές ευθύνες για το κύμα ακρίβειας στην Κυβερνητική Πολιτική και το 41% στην διεθνή συγκυρία.

Το 53% έχει αρνητική άποψη για τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ θετική άποψη έχει το 46%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος