FOLLOW US: facebook twitter

Η Θεατρική Ομάδα Λυγιάς παρουσιάζει: «2 ½  φόνοι και ένα μπουλντόγκ»

Ημερομηνία: 01-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα με Ρέππα-Παπαθανασίου από την Θεατρική ομάδα Λυγιάς σήμερα Παρασκευή  1η Δεκεμβρίου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Τί ψάχνει ένας υπαστυνόμος στο σπίτι του γιατρού; Μπορεί μία ψυχοσωματική ασθένεια να είναι μεταδοτική; Τί κοινό μπορεί να έχει μία χορεύτρια και ένας σκύλος;

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν στην εκπληκτική φαρσοκωμωδία  στο έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Δυόμιση φόνοι και ένα μπουλντόγκ»,  που  ανεβάζει φέτος η  θεατρική ομάδα Λυγιάς, σε μία διασκευή βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Δανίκα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα  Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 20.45 το βράδυ, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως τις 10 Δεκεμβρη, καθημερινά εκτός Τετάρτης.

Τα μέλη της ομάδας δεν κρύβουν ούτε την καλή τους διάθεση ούτε την ανυπομονησία τους να ανέβουν στη σκηνή, καθώς οι πρόβες βρίσκονται στην τελική ευθεία και όλα είναι πλέον έτοιμα για την πρεμιέρα αναφέροντας” Με το φετινό μας θεατρικό έργο  “2μιση φόνοι και ένα μπουλντόγκ” οι πρόβες μας συνεχίζονται εντατικά.Το γέλιο η καλή διάθεση και η όρεξη που ρίχνουμε και έχουμε είναι απίστευτη! Από 1 Δεκέμβρη ετοιμαστείτε!”

Πρόκειται για μια θεότρελη κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, γεμάτη εκπλήξεις, δολοφονίες, ανατροπές, μυστήριο κι απίθανες συμπτώσεις. Κι όπως λένε και οι συγγραφείς: «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει και οι ήρωες της φάρσας χάνουν τα ρούχα τους, τα λόγια τους, τις συζύγους τους, τη φωνή τους, την κοινωνική τους υπόσταση, χάνουν τ’ αυγά και τα πασχάλια».

Η υπόθεση του έργου

 Δύο φιλικά ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας υπαστυνόμος, ο αρχηγός της αστυνομίας, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, ο φόνος μιας χορεύτριας, η κακόφημη συνοικία της οδού Λουρσίν στο Παρίσι, και μια σπάνια ασθένεια – η «κολάψους αναγραμμάτικους» – μπλέκουν τους πάντες σ’ ένα δαιμονικό γαϊτανάκι συνεχών, απρόβλεπτων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων. Μια έξυπνη, σύγχρονη φάρσα, απ’ τους μαέστρους του είδους Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου.

Συντελεστές:

Σκηνοθέτης: Θοδωρής Δανίκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρένα Τσαμαδού

Ηθοποιοί:

Κος Λαμπίς: Ηλίας Γεωργόπουλος
Κα Λαμπίς: Ζέτα Κοκκίνη
Κος Φεϋντω: Νίκος Νίκας
Κα Φεϋντώ: Ρένα Τσαμαδού
Ιουστίνη: Ελένη Γιαννοπούλου
Αστυνόμος Σαρντού: Λάμπης Χρονόπουλος
Αρχηγός αστυνομίας: Γιώτα Τσαμαδού

Ηχολήπτης: Αθανάσιος Τασσόπουλος
Σκηνογραφία: Θοδωρής Δανίκας
Ενδυματολογία: Ρένα Τσαμαδού
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Δανίκας
Φροντιστές σκηνής: Ζέτα Κοκκίνη – Γιώτα Τσαμαδού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia