FOLLOW US: facebook twitter

Η προτελευταία πράξη του δράματος…

Ημερομηνία: 02-03-2024 | Συντάκτης:

-Σορός από τον Αλφειό, κατάντη του φράγματος, ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από την 6η ΕΜΑΚ

-Εικάζεται ότι ανήκει στον 45χρονο Νίκο Αναστόπουλο, που αγνοείται από την πλημμύρα της 15ης Ιανουαρίου στο Πλουτοχώρι

-Αναμένεται εξέταση DNA για την ταυτοποίηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η προτελευταία πράξη στην τραγωδία του Πλουτοχωρίου φαίνεται πως εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στον ποταμό Αλφειό, με τον εντοπισμού σορού κοντά στην ανατολική όχθη (στην πλευρά της Αλφειούσας) και περίπου 300-500 μέτρα κατάντη του φράγματος Φλόκα, αφού όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για τον 45χρονο αγνοούμενο Νίκο Αναστόπουλο, ένα από τα δύο θύματα των ορμητικών νερών του παραπόταμου Αχέροντα το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, λίγα μέτρα μακριά από το γεφύρι,

Η σορός έγινε αντιληπτή χθες το πρωί λίγο μετά τις 10 π.μ. από κτηνοτρόφο που έχει μαντρί κοντά στην περιοχή, ο οποίος μόλις διαπίστωσε την ύπαρξή της μέσα στο ποτάμι –ακινητοποιημένη σε κορμό δέντρου και σίδερο- ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές και τις πυροσβεστικές αρχές της Ηλείας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν μετά από λίγα λεπτά αστυνομικοί του ΑΤ Πύργου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και του Κλιμακίου Κρεστένων, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Γ. Σωτηρόπουλος και ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης.

Τα «φουσκωμένα» νερά του Αλφειού είχαν αυξήσει την επικινδυνότητα, για αυτό κλήθηκε να επέμβει η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, τα μέλη της οποίας με τη χρήση σωστικής λέμβου ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ανάσυρση της σορού από τον ποταμό, με την εναέρια υποστήριξη της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ» μέσω drone.

Η σορός μεταφέρθηκε καλυμμένη στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου για αναγνώριση από τους δυνητικούς συγγενείς, ωστόσο αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για να γίνει εξέταση DNA και ταυτοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τα ρούχα και τα παπούτσια που βρέθηκαν με τη σορό, ενισχύουν την εικασία ότι πρόκειται για τον Νίκο Αναστόπουλο, ωστόσο θα ακολουθηθούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες για την εξακρίβωση της ταυτότητας.

Η σύντροφός του που παρασύρθηκε και αυτή μέσα στο αυτοκίνητο του 45χρονου, είχε βρεθεί το επόμενο πρωί όπως και το όχημα. Όχι όμως και ο Νίκος Αναστόπουλος που θεωρείται ακόμα αγνοούμενος.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, δήλωσε: «Σήμερα περίπου στις 10:45  ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας από κάτοικο της περιοχής για πιθανή εύρεση πτώματος εντός της κοίτης του ποταμού.

Η Υπηρεσία αμέσως έφτασε στον τόπο του συμβάντος με 8 οχήματα και 25 άντρες μεταξύ των οποίων ήταν μία Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης  ΕΜΑΚ και η ομάδα Ικαρος για υποστήριξη από αέρος μέσω drones. Έγινε μία επιχείρηση από την οποία ανεσύρθη ένα πτώμα από την κοίτη του ποταμού. Στη συνέχεια μεταφέρεται για περαιτέρω ενέργειες. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι συνεργαζόμενες και η  υπόθεση διερευνάται περαιτέρω. Το βάθος στην κοίτη του ποταμού ποικίλει και γι’ αυτό φροντίσαμε εκ των προτέρων για μεγαλύτερη ασφάλεια του προσωπικού και έγινε διακοπή από το παραπλήσιο φράγμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνεχόμενη ροή. Μόλις υποχώρησε η στάθμη του ποταμού έγινε με ασφάλεια πλέον η επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Αναστόπουλος και η σύντροφός του Γεωργία Μπάντιου παρασύρθηκαν το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στην είσοδο του Πλουτοχωρίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όταν ο χείμαρρος Αχέροντας -γνωστός στην περιοχή ως Κόβιτσα- υπερχείλισε εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, με συνέπεια τα νερά να μετατρέψουν τον δρόμο σε επικίνδυνη λίμνη. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ταξί στο οποίο επέβαιναν ο άτυχος Νίκος και  η άτυχη Γεωργία, παρασύρθηκε από την ορμή του χειμάρρου, χωρίς οι ίδιοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή την επόμενη μέρα λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο. ενώ η τύχη του 45χρονου αγνοείται μέχρι σήμερα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος