FOLLOW US: facebook twitter

«Η πολιτική, γίνεται στους δρόμους»

Ημερομηνία: 21-02-2024 | Συντάκτης:

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Βάσω Σωτηροπούλου, σήμερα στην “Πρωινή”:

  • “Καλό θα είναι να μη ζεσταίνουμε τις καρέκλες και τα γραφεία, αλλά να βγούμε στη γύρα και να καταγράφουμε τα προβλήματα”
  • “Προσωπικά βλέπω το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένα ακόμα σχολείο που θα φοιτήσω, θα μάθω, θα πάθω, θα αποκτήσω εμπειρία και, κυρίως, θα συμβάλλω στην επίλυση προβλημάτων”

Συνέντευξη στην Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Πολυπράγμων, δυναμική, πεισματάρα, μαχητική και με αστείρευτη αγάπη για όλους όσους έχουν ανάγκη, ανθρώπους και αδέσποτα ζώα. Ο λόγος για την νέα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης Βάσω Σωτηροπούλου που η ενασχόληση της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε ως φυσική συνέχεια της χρόνιας παρουσίας της στα κοινά μέσα από συλλόγους και εθελοντικές δράσεις, έχοντας ήδη αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Μιλώντας σήμερα στην “Πρωινή” η κ. Σωτηροπούλου τονίζει πως προτιμά να αξιοποιεί το κάθε λεπτό της καθημερινότητας της ενώ με το αφοπλιστικό της χαμόγελο δηλώνει πως “η πολιτική γίνεται στους δρόμους” και η ίδια αυτό είναι αποφασισμένη να πράξει στη διάρκεια της θητεία της.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί:

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά γενικότερα;

Μετρώ πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά. Υπήρξα για δυο τετραετίες Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας και Γραμματέας του ΠΑΟ Βάρδας. Παράλληλα, ασχολούμαι ενεργά με εθελοντικές δράσεις που αφορούν είτε ανθρώπους σε ανάγκη είτε αδέσποτα ζώα. Με την παρέα μου, επίσης, εκπαιδευτικοί οι περισσότεροι, έχουμε ιδρύσει τον «ΝΕΑΡΟΚΟΣΜΟ», μέσα από τον οποίο δραστηριοποιούμαστε σε ό,τι έχει να κάνει με πολιτισμό και ομορφιά στη ζωή μας. Ξεχωρίζουν τα 11 γκράφιτι στη Βάρδα μέσα από τα οποία περνάμε κοινωνικά μηνύματα, η ποίηση στους τοίχους του Δημαρχείου μας, η βράβευσή μας κάθε χρόνο στο Πατρινό Καρναβάλι για το θέμα των στολών μας και πολλά άλλα! Τέλος, αρθρογραφώ σε τοπικές εφημερίδες, αγαπημένη ενασχόληση! Σε όλα αυτά λοιπόν ήρθε ως φυσική συνέχεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την πρόταση του Γιάννη Λέντζα να με συμπεριλάβει από τις πρώτες στο ψηφοδέλτιό του.

Για ποιο λόγο πιστεύτε ότι οι συμπολίτες σας, σας επέλεξαν και σας τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντας σας μάλιστα μια από τις υψηλότερες θέσεις στη σειρά εκλογής;

Στις υψηλότερες θέσεις δεν εξελέγην, ωστόσο τις περισσότερες ψήφους τις πήρα από τη Βουπρασία, τον τόπο που ζω και εργάζομαι. Στην ουσία με ψήφισαν άνθρωποι που με ήξεραν προσωπικά και προφανώς κάτι είδαν σε μένα. Λόγω φόρτου εργασίας δεν κατάφερα να πάω σε όλα τα χωριά του δήμου μας να μιλήσω με τον κόσμο κι αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να κάνω στη διάρκεια της θητείας μου. Καλό θα είναι να μη ζεσταίνουμε τις καρέκλες και τα γραφεία, αλλά να βγούμε στη γύρα και να καταγράφουμε τα προβλήματα, όπως άλλωστε μας επεσήμανε και ο Δήμαρχος. Η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ευχαριστώ και πάλι τον κόσμο για τη στήριξη.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, εμπιστεύτηκε και σε αυτή την θητεία, γυναίκα για πρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πόσο εύκολο πιστεύετε είναι για εσάς, να κρατήσετε τις ισορροπίες μέσα σε ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο;

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του Γιάννη Λέντζα και στις στοχευμένες επιλογές του. Και η κυρία Κακαλέτρη και εγώ παλεύουμε σε έναν χώρο αμιγώς ανδροκρατούμενο με όσα αυτό συνεπάγεται, αλλά μπαίνουμε στην αρένα με θάρρος αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν γεννηθήκαμε για τα εύκολα ποιο το όφελος; Προσωπικά βλέπω το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένα ακόμα σχολείο που θα φοιτήσω, θα μάθω, θα πάθω, θα αποκτήσω εμπειρία και, κυρίως, θα συμβάλλω στην επίλυση προβλημάτων. Αυτό σκέφτομαι και προχωράω.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πως είναι το κλίμα και πως θα αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο επιθέσεων και πολιτικής κριτικής από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που ασκείτε τα καθήκοντα σας;

Στην καλοπροαίρετη κριτική κάνω κι εγώ την αυτοκριτική μου και παραδέχομαι τα λάθη μου, ώστε να τα διορθώνω. Στην κακοπροαίρετη δεν στέκομαι καθόλου, δε με αφορά. Κάθε Δημοτικό Συμβούλιο είναι κι ένα μάθημα πώς να κρατήσεις ισορροπίες, να μην είσαι αγενής, να μη μεροληπτείς, να ακούς ένα και να καταλαβαίνεις δέκα. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι εκεί μέσα να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών και τα προσωπικά μας να τα αφήνουμε μπαίνοντας. Τίποτα λιγότερο. Όσο βλέπω ότι αυτό το πετυχαίνουμε, όλα είναι εντάξει και κάθε μάχη αξίζει τον κόπο.

Εκπαιδευτικός, ενεργός πολίτης, φιλόζωη, φίλαθλος και τώρα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα προλαβαίνετε όλα; Ελεύθερος χρόνος;

Δεν έχω ελεύθερο χρόνο πλέον. Εργάζομαι πενήντα ώρες στην εκπαίδευση και ο υπόλοιπος χρόνος μοιράζεται μεταξύ Δημαρχείου και δραστηριοτήτων που κάνω καθημερινά πχ η σίτιση αδέσποτων. Ποδόσφαιρο δεν παρακολουθώ όσο θα θελα κι αυτό μου λείπει. Ευελπιστώ του χρόνου σε ένα χαλαρότερο πρόγραμμα και το λέω πιο πολύ για να το πιστέψω κι όχι ότι θα γίνει! Όμως από το να βαλτώσω προτιμώ να τρέξω. Κι από το να νιώθω κενή προτιμώ να αξιοποιώ και το λεπτό.

Είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας και η ευαισθησία σας για τα αδέσποτα. Σε τι φάση βρίσκεται η διαχείριση τους από το Δήμο.

Εδώ θέλω να πω στους αναγνώστες ότι αυθόρμητα αναστενάζω και μετά απαντώ. Δυστυχώς είμαστε σε ένα σημείο που θέλει οργάνωση και ανασυγκρότηση, αφού το θέμα των αδέσποτων ήταν και είναι το αγκάθι των περισσότερων δήμων στη χώρα μας. Δε βοηθά καθόλου και η νοοτροπία του συμπολίτη μας ο οποίος σα να μη συμβαίνει τίποτα εγκαταλείπει τα νεογέννητα κουτάβια του κατοικιδίου του στο σχολείο ή στο γήπεδο μεταθέτοντας τις ευθύνες του στους εθελοντές και τις φιλοζωικές που γονατίζουν καθημερινά. Μακάρι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και το παλεύουμε σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού κ. Σκλαβενίτη Γιώργο αναζητώντας λύσεις. Στενοχωριέμαι πολύ που δε μπορώ να σώσω όλα τα ζώα που υποφέρουν, αλλά υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να ‘ρθει μια μέρα που θα είμαι περήφανη για το Δήμο μου σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

Ποιο είναι το όραμα σας για το δήμο;

Ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους Δήμους. Αυτό που ονειρεύομαι είναι να διατηρήσει και να αναδείξει την ομορφιά του, να την αξιοποιήσει στο έπακρο και να γίνει ένας Δήμος σύγχρονος, πλούσιος, ζωντανός. Με Πολιτισμό και Αθλητισμό. Με κίνητρα και παροχές στους νέους. Οι εποχές που διανύουμε είναι χαλεπές, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι το πέρας της πενταετίας θα μας βρει πολύ κοντά σε ό,τι θέλουμε, προσπαθούμε και ονειρευόμαστε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot