Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τους κοινωνικούς φορείς: Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και προαγωγή υγείας των πολιτών
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”81460″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο δράσης για την πρόληψη,ευαισθητοποίηση και προαγωγή υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2019 που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019.
Αναλύοντας τις βασικές κατευθύνσεις του Σχεδίου Δράσης, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόποςεστίασε σε δράσεις για την καταπολέμηση της Ανεργίας, τηνκαταπολέμηση της Φτώχειας.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στηνΚοινωνική και Αλληλέγγυα Δυτική Ελλάδα με τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκτιμώντας ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να συμβάλει στην ανάσχεση της ανεργίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα παρέχει ισχυρά έμπρακτα παραδείγματα για τη δυνατότητα αναδιοργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας, στηρίζει, υποστηρίζει και προβάλλει δίκτυα και οργανώσεις εθελοντών.
Τέλος, αναφερόμενος στον τέταρτο πυλώνα ο κ. Χαροκόπος μίλησε για καθολική κάλυψη της Υγείας στην Δυτική Ελλάδα με την αξιοποίηση της πληροφορικής, τα προγράμματα «τηλεφροντίδας», βοήθειας κατ’ οίκον σε ηλικιωμένους και πάσχοντες και τη στενή συνεργασία με τις περιφερειακές δομές υγείας πάνω στον χάρτη υγειονομικών αναγκών της Δυτικής Ελλάδας.
«Η υγεία των πολιτών αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο σχεδιασμός δράσεων και η υλοποίηση του, συντονισμένα και με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας, στοχεύει στη διασφάλιση των πολιτών από σοβαρές υγειονομικές απειλές», υπογράμμισε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Λάμπος, προσθέτοντας πωςστόχος είναι η αντιμετώπιση θεμάτων υγείας, η μέριμνα σε προληπτικό επίπεδο, η διαφύλαξη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, η προστασία των πολιτών, η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και της απομόνωσης και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες.
«Απαιτείται η συμπόρευση δυνάμεων, για την πρόληψη την ευαισθητοποίηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η πληρέστερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κινητοποίηση της συλλογικής ευαισθησίας, ήταν η κινητήριος δύναμη για το σχεδιασμό δράσεων, προς όφελος της κοινωνίας», επεσήμανεοΒοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατέληξε: «Έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα στους φορείς. Εμείς ως Περιφερειακή αρχή, θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Κοινωνία».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]