FOLLOW US: facebook twitter

Η οργάνωση του αθλητισμού στο μέλλον στην Αρχ. Ολυμπία: Σημαντική διημερίδα για τη διαχείριση και οργάνωση ομαδικών αθλημάτων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μια σημαντική διημερίδα για το χώρο του αθλητισμού διοργανώνεται στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας. Θέμα της είναι η διαχείριση και η οργάνωση ομαδικών αθλημάτων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και πραγματοποιείται σε μια συνεργασία του Ηλείου Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Αλεξόπουλου και του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού για το 2018, που είναι η Αρχ. Ολυμπία.

Χθες οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης. Την Οργανωτική Επιτροπή Διημερίδας απαρτίζουν οι Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Γιώργος Δεββές, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Χάρης Σπηλιόπουλος, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος και Βασίλης Καψής.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφέρθηκε στη διοργάνωση της διημερίδας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του που απορρέουν από τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο της «Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού για το 2018». Πρόκειται για τον τελευταίο κύκλο των εκδηλώσεων με την ποιο σημαντική ίσως διοργάνωση της διημερίδας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Μετά το πρόσφατο 5ο Αθλητικό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, για μία ακόμα φορά η Ολυμπία γίνεται ο εκπαιδευτικός χώρος διαλόγου και αθλητικής γνώσης και μάλιστα με την εγκυρότητα μίας τριτοβάθμιας εκπαιδευτικής δομής όπως είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η παρουσία στην διημερίδα τόσο του Πανεπιστημίου όσο και εκλεκτών ομιλητών δείχνει την ελκυστικότητα την οποία εκπέμπει ο τόπος αυτός και στα ζητήματα εκπαίδευσης. Η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να κατανοήσει την ανάγκη ανάδειξης της Ολυμπίας σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και επιστημονικό κέντρο για ζητήματα τα οποία αφορούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Αυτό δεν θα συνέβαλε μόνο στην ανάπτυξη δυναμικών οικονομιών στους τομείς αυτούς στην Ηλεία, στην Περιφέρεια και στη Χώρα αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο καταξίωσης της Ελλάδας ως κοιτίδας του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού» είπε μεταξύ άλλων καλώντας τους φίλους του αθλητισμού να παρακολουθήσουν τη διημερίδα.

Ο κοσμήτορας σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τόνισε πως ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας κατέθεσε το αίτημα για την διημερίδα, υπήρξε ανταπόκριση από το Πανεπιστήμιο και διοργανώνεται με τη συμβολή του δήμου και της τοπικής κοινωνίας και μεταξύ αλλων ανάφερε ότι. «Ο αθλητισμός έχει μετεξελιχθεί σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει έναν δυναμικό χώρο και προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών. Η φιλοσοφία είναι να αλλάξουμε την κουλτούρα των παραγόντων που ασχολούνται με την δομή λειτουργίας των ομαδικών αθλημάτων στην Π.Ε Ηλείας καθώς δεν είναι μόνο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που είναι η πηγή και το κύτταρο ανάπτυξης του επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά πίσω υπάρχουν επιστήμες όπως το sport management στην Ελλάδα όπως το αθλητικό marketing το management. Μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να υπάρξουν συνέργειες όπως ο αθλητικός τουρισμός, η ανάπτυξη και οργάνωση θεματικών ενοτήτων που θα έχουν να κάνουν με ειδικές διοικητικές δομές….»

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχ. Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, στάθηκε στην συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην διοργάνωση και στις σχέσεις της περιοχής με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Ολυμπιονίκης Ολυμπίας Αλέξανδρος Αμάραντος μίλησε για τη συμμετοχή του συλλόγου στη διοργάνωση και την γνώση που μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό να αποκτήσουν.

Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, στάθηκε στο ισχυρό brand name της Αρχαίας Ολυμπίας, λέγοντας όμως πως δεν αμφισβητείται αλλά από μόνο του μαζί με την αγάπη του κόσμου για τον αθλητισμό δεν αρκούν.

Οι ομιλητές της διημερίδας θα είναι ο γνωστός πρωταθλητής Ευρώπης προπονητής Κώστας Μίσσας, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και τηλεσχολιαστής Χρήστος Μαργέλης, ο ομοσπονδιακός προπονητής (Β΄) στην Εθνική ομάδα ανδρών καλαθοσφαίρισης, ο Κοσμήτορας στη Σχολή Επιστήμων Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, ο νομικός και διαπιστευμένος εκπρόσωπος καλαθοσφαιριστών από τη FIBA, στέλεχος ομάδων κ.α. Γιώργος Σφαιρόπουλος, ο κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Διεθνές Marketing  Χρήστος Μαμμίδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος