FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε φωτιές στο δήμο Πύργου ο Γ.Γ: Με φόντο το λιμάνι Κατακόλου και το ΔΛΤΠ

Ημερομηνία: 07-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Φωτιές στο δήμο Πύργου άναψε η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του δήμου Πύργου Χάρη Αντύπα, που αφορά σε επισημάνσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, η οποία δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. … επιλεκτικά σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου για να δημοσιοποιηθεί το θέμα.  Ερωτηματικά επισης προκαλεί τα γεγονός της επιλεκτικής διακίνησης της συγκεκριμένης αναφοράς σε μερίδα του ηλεκτρονικού και όχι του έντυπου τύπου, όπως και το κατά πόσον η κίνηση αυτή αποτελεί καθαρά πρωτοβουλία του Γ.Γ του δήμου ή είχε την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή.

Το όλο θέμα προκάλεσε την μαζική αντίδραση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι Α. Καράμπελας και Γ. Αργυρόπουλος ζητούν ήδη με δηλώσεις τους μετά την εξέλιξη αυτή, να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και να πέσει άπλετο «φως» στα αναγραφόμενα της αναφοράς, στη λειτουργία του ΔΛΤΠ καθώς και στο «παρασκήνιο» δημοσιοποίησής της που μπορεί να δρομολογήσει ακόμα και πολιτικές εξελίξεις στο δήμο Πύργου, με φόντο τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ανάρτησή του στο fb έχει αναφερθεί στο θέμα και ο υποψήφιος δήμαρχος Στ. Καννής που χαρακτηρίζει πρωτάκουστο το γεγονός Γ.Γ του δήμου να καταγγέλλει ΝΠΔΔ.

Η αναφορά του κ. Αντύπα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εμπεριέχεται σε ένα cd με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, κοινοποιήθηκε σε 15 θεσμικούς αποδέκτες, καλώντας τους σε ενδελεχή έρευνα σε ότι αφορά την λειτουργία του ΔΛΤΠ.  Συγκεκριμένα έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων – Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων ΕΣΕΛ, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, τη Γενική Γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσουν – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, το δήμαρχο Πύργου, τα μέλη του ΔΣ Πύργου, την υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου Π.Ε. Ηλείας, και σε Ορκωτό Λογιστή.

Ο κ. Αντύπας παραθέτει ένα έγγραφο 17 σελιδων με 24 επισημάνσεις στις οποίες καταλήγει πως θεωρεί ο ίδιος αναγκαίο να εισαχθεί προς συζήτηση ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το θέμα της αντικατάστασης των μελών εκείνων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου “που τυχόν βαρύνονται με την ευθύνη για τα περιγραφέντα ζητήματα”.

Ειδική συνεδρίαση ζητά ο Αντώνης Καράμπελας

Με το κυρίως έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου που απεστάλη σε όλους  τους  Δημοτικούς Συμβούλους  αλλά και τα συνοδευτικά αυτού έγγραφα προκύπτει  μείζον θέμα όσον αφορά την λειτουργία του Δ.Λ.Τ.Π. (οργανωτικά και διαχειριστικά ) αλλά και του Δημάρχου Πύργου και της Δημοτικής πλειοψηφίας για τις επιλογές τους.

Είναι ένα θέμα που χρονίζει και για το οποίο ως Παράταξη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το είχαμε θέσει (συγκεκριμένα την 24/5/2016, και 31/08/2016 όπως από τα επίσημα πρακτικά του Δ.Σ. προκύπτει ) αλλά και άλλες παρατάξεις το είχαν θέσει, και που ο Δήμαρχος απαθής και αδύναμος ποτέ δεν το αντιμετώπισε.

Πέραν των οργανωτικών και διαχειριστικών θεμάτων όπως αυτές αναφέρονται στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε  στο έγγραφο του Λιμεναρχείου Κατακόλου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας με τα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού και της επιβολής προστίμων που έχουν επιβληθεί, που ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι η αναστολή λειτουργίας του λιμανιού και που η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τον Δήμο μας.

Έτσι καλούμε τον Δήμαρχο Πύργου να συγκαλέσει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εξόδου από την κρίση  που διέρχεται το Δ.Λ.Τ.Π. και το λιμάνι Κατακόλου κατ επέκταση.

Αν αυτό δεν το πράξει ο Δήμαρχος τότε κρίνεται απολύτως αναγκαίο να αναληφθεί πρωτοβουλία συνολικά από την αντιπολίτευση βάσει του άρθρου 74 του Νόμου 4555/2018-ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 (το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του Δ.Σ.) για την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Δήλωση Γ. Αργυρόπουλου για επιστολή Αντύπα κατά ΔΛΤΠ

«Το κλίμα διάλυσης που επικρατεί,  και επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ως παράταξη, στη Δημοτική Αρχή και γενικότερα στο δήμο Πύργου, με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου, έφτασε στο αποκορύφωμα του. Μόνο για θέατρο του παραλόγου μπορούμε να μιλάμε όταν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου που έχει οριστεί από το δήμαρχο, κατηγορεί για διάφορες υποθέσεις κακοδιοίκησης  τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που επίσης αποτελεί επιλογή του δημάρχου, και ο ίδιος ο κ. Λιατσής, άβουλος και άφωνος να «νίπτει τας χείρας του».

Επι της ουσίας των καταγγελιών του Γ.Γ είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση αυτή τη στιγμή. Θα μελετήσω την  πολυσέλιδη επιστολή του και τα δεκάδες συνοδευτικά έγγραφα, που μου κοινοποιήθηκαν χθες και δεν έχω προλάβει καν να τα δω λόγω απουσίας μου εκτός Πύργου. Επίσης θα ακούσω τις απαντήσεις της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και αφού αποκτήσω ολοκληρωμένη εικόνα θα τοποθετηθώ δημόσια με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έχω πράξει κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων αυτής της δημοτικής θητείας»

Στάθης Καννής: «Πρωτάκουστο ο Γ.Γ του δήμου να καταγγέλλει ΝΠΔΔ»

Είναι πρωτάκουστο Γενικός Γραμματέας Δήμου να καταγγέλλει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, του οποίου την ευθύνη ελέγχου έχουν ο ίδιος και ο Δήμαρχος που τον έχει διορίσει. Δηλαδή να αυτοκαταγγέλεται. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι στο Δήμο Πύργου με ευθύνη του Δημάρχου επικρατεί κυριολεκτικά ένα ΜΠΑΧΑΛΟ. Ευτυχώς για τους δημότες μας, απομένουν λίγοι μήνες μέχρι τις εκλογές του 2019. Η πόλη μας θα απαλλαχθεί από την παρούσα δημοτική αρχή ή οποιαδήποτε διάδοχη κατάσταση. Όσο για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές και όχι οι αυτόκλητοι εισαγγελείς!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος