FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία έστειλε μήνυμα ειρήνης – Στο αρχαίο στάδιο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μήνυμα Ειρήνης με την απελευθέρωση ενός περιστεριού στο Αρχαία Στάδιο, έστειλε η Αρχαία Ολυμπία γιορτάζονται την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στον ιερό αυτό τόπο της Ηλείας που συμβολίζει διαχρονικά τις Αξίες της συναδέλφωσης των Λαών και της Εκεχειρίας.

Την Παρασκευή το πρωί, ένα σμάρι μαθητών των σχολείων του δήμου της Ολυμπίας με την συμμετοχή και του Γυμνασίου Μακρισίων, συγκεντρώθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο όπου οι νέοι κρατώντας σημαίες όλων των χωρών του ΟΗΕ, σχημάτισαν το σήμα της Ειρήνης στέλνοντας σε όλον τον κόσμο τα διαχρονικά μηνύματα που εκφράζει η Ολυμπία.

Στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη που διοργάνωσε ο δήμος Ολυμπίας  παρευρέθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος Μπαχός, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κεβενέζος, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο κ. Πάνος Τριγάζης εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ειρήνης  και βεβαίως αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και φορείς της περιοχής.

Στο Αρχαίο Στάδιο αρχικά διαβάστηκε το μήνημα του Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και απόσπασμα εν συνεχεία του ποιήματος του Τάκη Δόξα «Το φως της Ολυμπίας».  Ο κ. Γεωργιόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά ο ιερός χώρος της Ολυμπίας,  σημειώνοντας ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά και να κατανοήσει πόσο σπουδαίο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει για να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων γιατί οι νέοι κρατούν σήμερα το κλειδί του μέλλοντος όλου του πλανήτη. Ακολούθως όλοι οι παρευρισκόμενοι μαζί με τους μαθητές των σχολείων κατευθύνθηκαν με πορεία στο δημαρχείο της Ολυμπίας κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης». Στο χώρο του δημαρχείου λειτούργησε και έκθεση ζωγραφικής μαθητών των σχολείων με θέμα τι άλλο, την Ειρήνη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος