FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Η νεολαία εντυπωσίασε στην εθνική μας επέτειο για την 25η Μαρτίου

Ημερομηνία: 26-03-2024 | Συντάκτης:
KODAK Digital Still Camera

Αποκορύφωνα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση και η λαμπαδηφορία στην Κρέστενα

Η νεολαία για μια ακόμα φορά «έκλεψε» τις εντυπώσεις στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

KODAK Digital Still Camera

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παρέλαση που έγινε ανήμερα της Εθνικής μας εορτής στην Κρέστενα, με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής, συλλόγων καθώς και τοπικών φορέων,

KODAK Digital Still Camera

Αρχικά τελέστηκε  δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης  στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου  Κρεστένων και μετά το πέρας της εκφωνήθηκε ο  πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του   Γενικού Λυκείου  Κρεστένων  Μαρία – Ραφαηλία Κουτσοπούλου.

KODAK Digital Still Camera

Αμέσως μετά η παρέλαση έγινε παρουσία του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, του βουλευτή Ηλείας κ. Μιχ. Κατρίνη, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Δήμητρας Ζαφειροπούλου, των αντιδημάρχων κ.κ. Αν. Καρνάρου, Αθανασίας Κουσκουρή και Παν. Βασιλόπουλου, του Γ.Γ. του δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και αρχών και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

KODAK Digital Still Camera

Μετά το τέλος της παρέλασης εξάλλου ακολούθησαν παραδοσιακοί Εθνικοί  χοροί από μαθητές τω Σχολικών Μονάδων Δημοτικού,  Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κρεστένων  στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.

KODAK Digital Still Camera

Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλειος Τσάμης.

Με μεγάλη επιτυχία η 11η λαμπαδηφορία

Στο μεταξύ σημαντική επιτυχία παρουσίασε την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα  η 11η λαμπαδηφορία που διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων,  στο κέντρο της έδρας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων, αναφορά στο έθιμο της λαμπαδηφορίας και  παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία  Κρεστένων, παρουσία του δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου καθώς και άλλων τοπικών φορέων, αφήνοντας για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις   σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων του 1821.

Τιμητικές εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση έγιναν και στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κατοίκων, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος