FOLLOW US: facebook twitter

Η νέα γενιά εμπνέεται και δημιουργεί!: «Ποιητικοί διάλογοι» με τον Π. Κυπαρίσση στο δημαρχείο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 23-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87283″ img_size=”full”][vc_column_text]Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας η εκδήλωση απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων  για τους μαθητές των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης που πήραν μέρος στη δράση «Αγώνες Τέχνης – Άνοιξη στα σχολεία», «Ποιητικοί Διάλογοι».

Η δράση τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάδειξη των κλίσεων και δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες, στη δημιουργική απασχόληση τους κατά τον ελεύθερο χρόνο τους και στη γνωριμία με το έργο σημαντικών δημιουργών.

Με αφορμή την έκφραση του Κωστή Παλαμά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το 2019, «πως μας εμπνέουν και μας μεθούνε νεράιδες, ήρωες, θεοί», οι μαθητές έγραψαν ποιήματα που καθήλωσαν όλους τους παρευρισκομένους αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά και εμπνέετε και δημιουργεί.

Διαβάστηκαν 60 περίπου ποιήματα από τους ίδιους τους μαθητές και από την ηθοποιό  Μαριάννα Μαρτέλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Πύργου Γεωργία Χαραλαμποπούλου να παίζει έργα για πιάνο συνοδευόμενη από τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ιάσωνα Παπαναστασόπουλο (φλάουτο) και Σωκράτη Παπαναστασόπουλο (βιολί).

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς και ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού κος Βασίλειος Δημητρέλλος καλωσόρισαν τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους και συνεχάρησαν τους μαθητές για την συμμετοχή τους  στις δράσεις αυτές, οι οποίες –όπως τόνισαν- φέρνουν την «Άνοιξη στα Σχολεία μας», αλλά και την ελπίδα στην κοινωνία γενικότερα, για ένα καλύτερο αύριο.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης κα Τίτα Τερζή παρουσίασε τον πολυγραφότατο και πολυτάλαντο ποιητή Πάνο Κυπαρίσση (κρατικό βραβείο ποίησης 2014), ο οποίος μετά την ανάγνωση των ποιημάτων είχε ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με τους μαθητές απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις τους, ενώ μετά από παράκληση παρευρισκομένων διάβασε αποσπάσματα και από δικά του ποιήματα.

Επίσης η φιλόλογος Τριανταφυλλιά Τζεβελέκου με λόγο μεστό, παρουσίασε τον ποιητή Κωστή Παλαμά στον οποίο είναι αφιερωμένο το 2019.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στους μαθητές από τον Διευθυντή της Β/θμιας και τον Δήμαρχο Ολυμπίας τα αναμνηστικά διπλώματα.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Β/θμια Εκπαίδευση του Νομού – Σχολικές Δραστηριότητες, με την στήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot