FOLLOW US: facebook twitter

Το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ: Συναυλία κλασικής μουσικής τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 23-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

O Δήμος Ήλιδας συνεχίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα, προσφέρει στους πολίτες λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με δωρεάν είσοδο για το κοινό, μία ακόμη μεγάλη συναυλία κλασικής μουσικής, μία μόλις ημέρα μετά από την παρουσίαση της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H συναυλία είναι δωρεά της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων για θέματα διεθνούς προβολής της χώρας στο εξωτερικό, την προσέλκυση επενδύσεων και τον ελληνισμό της διασποράς κ. Κατερίνας Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου.

Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Μότσαρτ «Ρέκβιεμ», ένα έργο με συνταρακτική ιστορία και συμβολισμούς που θα παρουσιαστεί την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ήλιδας (Αντ. Πετραλιά 46, Αμαλιάδα)  με μαέστρο το Γιάννη Χατζηλοΐζου.

Η ιστορία του έργου: 

Ο συνθέτης ανάλαβε τη σύνθεση του έργου το 1791 ως παραγγελία, προς εξόφληση χρεών του, εις μνήμη της προσφάτως αποθανούσας συζύγου του πιστωτή του. Ο συνθέτης γνώριζε πως ο Κόμης θα παρουσίαζε το έργο ως δικό του, αφού του είχε ζητηθεί να αποφύγει οτιδήποτε ιδιοφυές, ώστε να μην αποκαλυφθεί η  ταυτότητα του αληθινού  συνθέτη. Πέντε μήνες αργότερα ο Μότσαρτ απεβίωσε, αφήνοντας το έργο ημιτελές.

Η ολοκλήρωση του έγινε από τους μαθητές του Φρανς Σούσμαϊρ, Φρανς Φραϊστάντλερ, και Γιόζεφ Έϊμπλερ, μετά από απαίτηση της συζύγου του Μότσαρτ, Κονστάντσε, με βάση σημειώσεις και υποδείξεις του δασκάλου τους. Το μοναδικό τμήμα του «Ρέκβιεμ» που έγραψε εξολοκλήρου ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, είναι το «Introitus Requiem Aeternam».

Συντελεστές του έργου:

«ΡΕΚΒΙΕΜ σε ΡΕ Ελάσσονα Κ.626»

Γιάννης Χατζηλοΐζου, Μαέστρος

Φιλαρμονική Ορχήστρα & Χορωδία Αθηνών

Μαρίνα Ρεχκάλοβα, Υψίφωνος

Ελένη Βουδουράκη, Μεσόφωνος

Χαράλαμπος Βελισσάριος, Τενόρος

Γιώργος Ιωἀννου, Βαρύτονος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος