FOLLOW US: facebook twitter

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται τον μόχθο των αγροτών

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΝΔ

Ο αγροτικός κόσμος στην Ηλεία είναι συναισθηµατικά  δεµένος με τη μάνα γη, µε τον πρωτογενή τοµέα και την ιδιαίτερα κοπιαστική εργασία που απαιτείται. Άνδρες και γυναίκες, αγρότες και αγρότισσες, έχουν επιλέξει συνειδητά να ζυμώνονται με το χώμα και τον ιδρώτα και με περισσή αγάπη και ευγένεια ψυχής από το δικό του μετερίζι ο καθένας, να δίνει το δικό του σκληρό αγώνα.

Τα εξαιρετικά προϊόντα της Ηλειακής γης είναι διεθνώς γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητές τους. Οι άνθρωποι που καθημερινά μοχθούν στα χωράφια, είναι πλούτος για την Ηλεία, για την  πατρίδα μας.

Μετά από μόχθο  35-40 ετών ο Ηλείος αγρότης και κτηνοτρόφος, όπως όλοι άλλωστε, επιζητά το αποκούμπι της σύνταξης, δηλαδή ένα εγγυημένο εισόδημα που θα του εξασφαλίσει ελπίδα και ήρεμα γηρατειά. Όμως με το νόμο 4387/16, γνωστού ως νόμος Κατρούγκαλου, μόρφωμα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο αγρότης  έρχεται αντιμέτωπος με μια κατάφωρη αδικία, αφού ύστερα από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς «ανταμείβεται» από τον ΟΓΑ με την πενιχρή σύνταξη των περίπου 400 ευρώ!

Κτηνοτρόφοι και αγρότες τόσο στην ορεινή Ηλεία όσο και στον Ηλειακό Κάμπο με πόνο ψυχής χαρακτηρίζουν και δικαιολογημένα, κοινωνική αδικία την κατάσταση που ως συνταξιούχοι βιώνουν και ζητούν αποκατάσταση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις διαδοχικές κρίσεις (υγειονομική, εισβολή στην Ουκρανία, ενεργειακή) με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη  και η χώρα μας, πέτυχε ώστε οι συντάξεις να αυξηθούν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που αφουγκράζεται τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και σέβεται τον μόχθο του, αναγνωρίζει ότι η αύξηση αυτή είναι μικρή και δεσμεύεται για μεγαλύτερη αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ  από τον επόμενο χρόνο, ώστε ο αγροτικός κόσμος που αποσύρεται από τα χωράφια και παραδίδει τη σκυτάλη στους νέους αγρότες,  να ζει με αξιοπρέπεια.

Για τη Νέα Δημοκρατία προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας των αγροτών και της οικονομίας των αγροτικών νοικοκυριών, στόχος που συνδέεται  και με αυξήσεις στις συντάξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον αγροτοδιατροφικό τομέα απέναντι σε τεράστιες δυσκολίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος