FOLLOW US: facebook twitter

Nέα βράβευση για τον Γιάννη Γαλανόπουλο: Η «Μετασεισμική Ακολουθία» του χάρισε τη διάκριση

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Τον δεύτερο Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου μέσα σε ένα χρόνο κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019 ο Ηλείος Γιάννης Γαλανόπουλος από τον Σταφιδόκαμπο, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η νέα βράβευση, μέσα σε πλήθος καταξιωμένων σεναριογράφων, συγγραφέων και σκηνοθετών, ήρθε για τη φρέσκια κωμωδία που υπογράφει φέτος ο Γιάννης Γαλανόπουλος με τίτλο «Μετασεισμική Ακολουθία» και διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2019, με όλα όσα την χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο την ελληνική κοινωνία. Την στιγμή που ανακοινώθηκε το διακριθέν έργο και το όνομα του Γιάννη Γαλανόπουλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς του είπε χαριτολογώντας «του χρόνου βραβείο!». Από μικροφώνου, ο Γιάννης Γαλανόπουλος ευχαρίστησε την ΕΣΕ και τον Πρόεδρό της και αφιέρωσε τον Έπαινο στην σύζυγό του Ελένη Πετροπούλου, στις δύο κόρες του Δήμητρα και Διονυσία (η 7χρονη Δήμητρα μάλιστα συμμετέχει φέτος στην παράσταση ως ηθοποιός), καθώς και στα μέλη της θεατρικής του ομάδας «Υπερφωτισμένοι». Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Καμπόλης, ο πρωταγωνιστής του πρώτου θεατρικού έργου του συγγραφέα «Καραμέλες Ούζου», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία κάνοντας περιοδεία στην Ελλάδα τα καλοκαίρια 2017 και 2018 σε σκηνοθεσία του Σταύρου Νικολαΐδη και το οποίο βεβαίως πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη, στο ημιτελές – για χρόνια- θέατρο  Σταφιδοκάμπου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα τρώνε, κοντινό πλάνο και φαγητό

Πρόκειται για την δεύτερη διάκριση του Γιάννη Γαλανόπουλου μετά την περσινή για το «Φίδι Στον Κόρφο Μου», το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, και διαδραματίζεται στην Αθήνα του Μεσοπολέμου. «Η Μετασεισμική Ακολουθία», το τρίτο κατά σειρά θεατρικό του έργο, βρίσκεται ήδη σε πρόβες από την ομάδα θεάτρου του σκηνοθέτη και συγγραφέα «Υπερφωτισμένοι» και θα την απολαύσουμε από την προσεχή Άνοιξη και μετά επί σκηνής. Αξιοσημείωτη είναι η φιλική συμμετοχή στην παράσταση της εξαιρετικής ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου στην παράσταση, μέσω ηχητικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος