FOLLOW US: facebook twitter

«Η Μεγάλη Παντομίμα» έδωσε ρέστα!

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Τρεις καταπληκτικές παραστάσεις στον Απόλλωνα έδωσε η Θεατρική ομάδα των μαθητών γυμνασίου και ΓΕΛ Βουνάργου με το έργο του Ντάριο Φο και καταχειροκροτήθηκε

Τρεις εξαιρετικές παραστάσεις στο κατάμεστο θέατρο Απόλλων, έδωσαν στις 10,11 και 12 Μαίου οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου και ΓΕΛ Βουνάργου παρουσιάζοντας με μεγάλη θεατρικότητα και την στόφα του επαγγελματία, το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο “Η Μεγάλη Παντομίμα”, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κοινού.  Με καταπληκτικές ερμηνείες, τα παιδιά κατάφεραν να μεταφέρουν στη σκηνή το λαϊκό αίσθημα, να εκφράσουν  μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο, κοινωνικούς προβληματισμούς, επίκαιρους όσο ποτέ, αποδίδοντας το κείμενο του συγγραφέα με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ντάριο Φο στην «Μεγάλη Παντομίμα», καταφέρνει να ο επιτύχει χρησιμοποιώντας ήρωες-σύμβολα όπως την αστική τάξη, εργάτριες-μαριονέτες, κεφάλαιο, επαναστάτες, δημοσιογράφοι… θέσεις κι αντιθέσεις που ξεδιπλώνονται σε μια «κιβωτό» χάρτινη, που θα διαλέξεις να την πεις «κούκλο» ή «δούρειο ίππο» . Εκπληκτικές αποδόσεις από τους μαθητές που αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο, όπως και η καθηγήτρια τους Τζένη Μπίθα που έκανε την διασκευή και την αριστοτεχνική σκηνοθεσία της παράστασης. Επίσης ένα εύγε στους Διευθυντές των εν λόγω Σχολείων, τον κ. Γιώργο Μπεντενίτη και τον κ. Παύλο Παγκράτη, που στηρίζουν τις θεατρικές και πολιτιστικές δράσεις των μαθητών που κατάφεραν να περάσουν μέσα από μια ωραία παράσταση τα δικά τους μηνύματα και να δώσουν και στο κοινό μια αφορμή να σκεφτεί και να προβληματιστεί πάνω σε όλα αυτά τα επίκαιρα θέματα που θέτει η παράσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος