FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Άγγιξε το θαύμα ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πάλεψε στο Ψυχικό μέχρις εσχάτων ο Κόροιβος απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και έπεσε στο τέλος (75-74), χάνοντας μία νίκη γοήτρου απέναντι στην ομάδα του Ρεμεντέλα. Έτσι, η ιστορία έγραψε πλέι-άουτ με το Μαρούσι, με τις νίκες στο 1-1 και όλα να είναι πλέον ανοιχτά για την παραμονή. Θα χρειαστεί υπομονή, πίστη για την τελική έκβαση και συσπείρωση των φίλων της ομάδας.

*Επανερχόμενοι στο παιχνίδι να προσθέσουμε ότι η ομάδα του κ. Σαμόλη διατήρησε προβάδισμα σε όλα τα δεκάλεπτα και χάθηκε ο αγώνας στα σημεία με 1/2 βολή του Παασόγια.

*Ανεβασμένη η ομάδα όπως έχει αποδειχτεί σε όλα τα τελευταία παιχνίδια, θα πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ και πίστη για παραμονή. Λεϊμάνις, Γκιουζέλης, Θεοδωράκος σε καλή μέρα.

 

Η δίκη που δεν έγινε

Επειδή είχαμε γράψει ένα σχόλιο για τη δίκη του Άρη Κουλούρη, κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Πέτρου Μπηλιώνη, για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Τύπου, να συμπληρώσουμε  ότι τελικά δεν έγινε τη Δευτέρα. Η αιτία το γεγονός πως ο συνήγορος του προέδρου της ΕΠΣ είχε κώλυμα. Πάμε για αργότερα. Και ποιος ξέρει μέχρι τότε μπορεί  η δικαστής να έχει εκδώσει την απόφασή της για την αγωγή του Πέτρου Σταθόπουλου. Ήδη έχει κλείσει  χρόνος από τη συζήτησή της. Υπομονή…

 

«Ανατομία» του Πανηλειακού (παίκτες)

Είδαμε ως τώρα τους 18 από τους 30 ποδοσφαιριστές του φετινού Πανηλειακού. Είδαμε τους πέντε τερματοφύλακες και τους 13 βασικούς παίκτες… Μας μένουν δώδεκα (!) ακόμη παίκτες με λιγότερες συμμετοχές έως ελάχιστες, για να κλείσουμε το παζλ των παικτών της ερυθρόλευκης ομάδας.

*Αυτοί ήταν: ο Φώτης Παναγόπουλος με πέντε συμμετοχές κι ένα γκολ. Ο παίκτης έφυγε το Φλεβάρη για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος με 5 συμμετοχές. Ένας κορυφαίος παίκτης που χάθηκε άδοξα, γιατί ήρθε σε κόντρα με τους προπονητές. Ο άτυχος στη νιοστή Μπουρνέλης με 8 συμμετοχές. Από τους κορυφαίους αμυντικούς. Δυστυχώς γι’ αυτόν και την ομάδα τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Παλλήνη και δεν ξανάπαιξε!

*Ο Σάκης Πλαστουργός, που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα από πέρσι). Έπαιξε μια φορά βασικός στο έσχατο παιχνίδι με τη Νίκη Τραγανού, πέτυχε δύο γκολ κι αγωνίστηκε επτά φορές αλλαγή. Αδικήθηκε…

*Διαμαντόπουλος: Έπαιξε μια φορά βασικός (με Ιάλυσο) και τρεις φορές αλλαγή. Βουργουντζής: Ένα σπάνιο ταλέντο που έπαιξε δέκα φορές ως αλλαγή μόνον. Ακολουθούν ο Μπάρκας που έφυγε 20 Φλεβάρη στον Αλφειό, αφού έπαιξε 4 φορές ως αλλαγή.

 

Οι μεταγραφές

Το Γενάρη ο Πανηλειακός είχε ανάγκη από νέο «αίμα». Η διοίκηση αφού άκουσε τις εισηγήσεις του Διγκόζη, έφερε στην ομάδα τους Κυρίτση, Μακροστέργιο, Νικολακόπουλο, Μπάλλα, Μανωλιά, Λούσκο και Αρβανίτη. Απ’ αυτούς οι τέσσερις ήταν νεαροί και εξελίξιμοι. Οι Μπάλλας, Λούσκος, Αρβανίτης πήραν χρόνο συμμετοχής, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.

*Ο Νικολακόπουλος έπαιξε 12 αγώνες και ξεχώρισε, ενώ πέτυχε κι ένα γκολ. Ο Μανωλιάς, που είχε περάσει και από τον Αστέρα, 7 αγώνες κι ο Μακροστέργιος αποτυχία. Μάλιστα στον αγώνα με τα Βραχνέικα αντικαταστάθηκε στο 37΄.

 

«Σφαγή» στην Α1

Η τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής επεφύλαξε δύο τρανές επιτυχίες των πρώτων και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Ενιπέας δάμασε τον Ολυμπιακό Ζαχάρως και έθεσε τέρμα στην ξέφρενη πορεία του. Ο Α.Ο. Ξενοφών άφησε στο μηδέν τον Αλφειό στο Επιτάλιο και προχώρησε εκείνος με ανατροπή στο σκορ.

*Η επόμενη αγωνιστική θα είναι καθοριστική για το μέλλον των τεσσάρων ομάδων!

 

Άτυχος ο Μπουζούρας

Ο Νίκος Μπουζούρας στάθηκε και φέτος άτυχος. Πέρυσι έχασε την άνοδο στη Β΄ Εθνική με τα χρώματα του Αστέρα. Ο Αμαλιαδίτης παίκτης φέτος πήγε αρχικά στη Χαλκίδα, αλλά το Φλεβάρη μετακόμισε στον Αιολικό, που τερμάτισε δεύτερος στον 8ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Στα μπαράζ όμως με τον Ιωνικό, η ομάδα της Μυτιλήνης δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο. Ήρθε ισόπαλη (2-2) στη Μυτιλήνη και προχθές έχασε 2-0 στη Νεάπολη. Μάλιστα, ο Μπουζούρας στάθηκε πολύ άτυχος καθώς σκόραρε υπέρ των αντιπάλων του.

 

Διακρίθηκαν στο στίβο

Μέσα στη δίνη του προεκλογικού αγώνα έγιναν οι αγώνες στίβου των Λυκείων της χώρας στα Γιάννενα. Η Ηλεία ήταν παρούσα και στο σχολικό. Έτσι, ο Ηλίας Κελεσίδης (4ο ΓΕ.Λ. Πύργου) πήρε την πρωτιά στο μήκος με 7.17μ.. Ο Κώστας Τόσκα (2ο ΓΕ.Λ. Πύργου) ήταν δεύτερος σε ένα δύσκολο αγώνισμα, όπως τα 400 εμπόδια. Ακόμη, ο Επαμ. Γεωργακόπουλος ήταν 2ος στο δέκαθλο (μαθητής 1ου Πύργου).

*Ανάμεσά τους και η Γεωργία Δεσπολάρη (1ο Λύκειο Πύργου) στα 800μ. κοριτσιών, που τερμάτισε 3η.

*Όλα αυτά τα παιδιά δεν οφείλουν τις επιτυχίες τους στους γυμναστές των σχολείων, αλλά στους προπονητές των σωματείων, καθώς οι Καίσαρης, Παπαγρηγορίου και άλλοι κάνουν σημαντική δουλειά στον κλασσικό αθλητισμό.

 

Πρόκριση της Τσουκαλά

Η αθλήτρια του επτάθλου, Μαργαρίτα Τσουκαλά, προχθές στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης, πέτυχε μεγάλη βολή στον ακοντισμό, με την οποία έπιασε το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20. Ήταν δεύτερη με 50.32 μέτρα. Αθλήτρια κι αυτή του Σάκη Καίσαρη.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος