FOLLOW US: facebook twitter

«Η κυβέρνηση συμμαζεύει το χάος του νόμου Κατρούγκαλου»

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

-Με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ Πύργου συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος Ν. Καλάκος:

Με τους εργαζόμενους στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Πύργο συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε τα κυριότερα προβλήματα που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του περίφημου «νόμου Κατρούγκαλου» σχετικά με την ομαλή ενοποίηση των ταμείων, τον υπολογισμό των συντάξεων και τις μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στο κτιριακό ζήτημα του υποκαταστήματος του Πύργου, καθώς τονίστηκε πως το υπάρχον κτίριο δεν είναι λειτουργικό, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των πολιτών να βασίζεται κυρίως στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό, αφού η ενοποίηση των ταμείων επέφερε μεταφορά και διεύρυνση αρμοδιοτήτων δίζως να προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η αντίστοιχη στελέχωση με υπαλλήλους.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος τόνισε ότι λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και της πολυετούς εμπειρίας του στην κοινωνική ασφάλιση, γνωρίζει από το πρώτο χέρι τα προβλήματα και συμμερίζεται απόλυτα τον προβληματισμό των εργαζομένων.

Παράλληλα, τόνισε ότι δικαιώθηκε απόλυτα η πρόβλεψή του ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου θα είναι τεράστιες οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, υπενθυμίζοντας πως για αυτή του την άποψη η διοίκηση της προηγούμενης κυβέρνησης τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό.

Επίσης, ο Ηλείος οικονομολόγος σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να διορθώσει τις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και έχει ήδη δείξει τεράστια βελτίωση στην απονομή των συντάξεων, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα, ανέφερε πως το αίτημα των υπαλλήλων για μισθολογικές αυξήσεις είναι δίκαιο και σωστό.
Σε ό,τι αφορά το κτιριακό, ο Νίκος Καλάκος ανέφερε ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα μεταφέρει το πρόβλημα σε κεντρικό επίπεδο για να δρομολογηθεί η διευθέτησή του.

«Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Πύργου αξίζουν τη στήριξή μας, γιατί καταβάλλουν καθημερινή υπερπροσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, παρότι ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν έβαλε τάξη στην κοινωνική ασφάλιση, αλλά επέφερε χάος και προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση και την απονομή των συντάξεων. Η κυβέρνηση μέσα σε λίγο χρόνο διόρθωσε πολλές αστοχίες, επιτάχυνε την έκδοση των συντάξεων και συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δίκαιο το αίτημά τους για στελέχωση με προσωπικό και για αυξήσεις μισθών», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος