FOLLOW US: facebook twitter

«Ο λαός έχει καεί από “αντιμνημονιακές προοδευτικές” κυβερνήσεις»

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

-Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σωτήρης Παρίσης, μιλάει στην Πρωινή για τις εκλογές και τη στάση της αντιπολίτευσης

Αμέτοχο σε κάθε εγχείρημα συγκρότησης «αντιδεξιάς» κυβέρνησης θα παραμείνει το ΚΚΕ, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην «Πρωινή» ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στηλιτεύοντας την αντιπολιτευτικη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Παράλληλα, απαντά στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ και τονίζει πως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στάση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Φωτεινόπουλο

Είναι έτοιμο το ΚΚΕ για τις εκλογές;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε μια προσπάθεια για την πολιτική εξόρμηση που έχουμε όλο αυτό το διάστημα για να συζητήσουμε με τον λαό όλα αυτά που θα κριθούν στην εκλογική μάχη.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική;

Όλες αυτές τις μέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν φορέσει τη στολή του μονομάχου, έχουν ζωστεί φισεκλίκια και τσακώνονται για το ποιος είναι σήμερα καλύτερη κυβέρνηση ακριβώς για να κρύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία, τη συμφωνία τους απέναντι σε όλα αυτά που βίωσε και βιώνει ο λαός τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι όλοι μαζί από κοινού έχουν ψηφίσει τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού. Όλοι μαζί συμφώνησαν στο να παραμείνει ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σα ενεργειακά προϊόντα και όλοι μαζί πρόσφατα απέρριψαν τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ, που αφορούν την ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με αυτό, το ότι απέχει από τη Βουλή το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να κρύψει ότι είναι ο ίδιος που σαν αντιπολίτευση ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης και ότι πολλά από τα νομοσχέδια στα οποία «πάτησε» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν δικά του σαν προηγούμενη κυβέρνηση. Άρα το τρένο που λέγεται «η επόμενη κυβέρνηση», όποια σύνθεση κι αν έχει, ο μηχανοδηγός αλλάζει μόνο. Όπως και να ‘χει, θα είναι αντιλαϊκή γιατί έχει δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ στις επενδύσεις της «πράσινης» ανάπτυξης και οικονομίας.

Για αυτό και εμείς καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα. Πείρα έχει, σταθερότητα για το λαό προϋποθέτει μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα και σαν αντιπολίτευση θα δώσει τη μάχη για την παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων και απόσπασης κατακτήσεων, αυτό που δείξαμε δηλαδή το προηγούμενο διάστημα. Για αυτό και το σύνθημα του κόμματός μας είναι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ».

Έχουμε όμως μετά από πολλά χρόνια εκλογές με απλή αναλογική και μια πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για ευρύ αντιδεξιό μέτωπο που θα στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Θα ανταποκριθεί το ΚΚΕ έστω με ψήφο ανοχής σε μια τέτοια συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως και το ΜΕΡΑ25;

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ποτέ ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση και δεν θα δώσει, γιατί όποια κυβέρνηση προκύψει, έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ το ΝΑΤΟ κλπ. Πέρα από αυτό, όμως, ο λαός μας έχει καεί από «αντιμνημονιακές προοδευτικές» κυβερνήσεις. Την έχει κάψει τη γούνα του. Άλλωστε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία του καλούσε ότι θα κάψει και θα σκίσει τα μνημόνια σε μια μέρα και σε μία νύχτα και ζήσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση.

Ακριβώς το ίδιο κάνει και τώρα για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού μας και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση. Σκεφτείτε ένα ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση που θα ψηφίζει μια σειρά από αντιλαϊκούς νόμους ή θα πατάει στους ήδη υπάρχοντες αντιλαϊκούς νόμους, πόσο κακό θα κάνει στον ίδιο το λαό, στο κίνημά του, στους αγώνες του κλπ.

Εντέλει γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ;

Γιατί καταρχάς δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό. Ήταν πάντα δίπλα του. Δεν είπε ψέματα και ούτε τον απογοήτευσε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες -και οι κάτοικοι της Ηλείας έχουν πείρα από τις μεγάλες φωτιές και τις πλημμύρες και καταστροφές- «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», το υπηρετεί και μπορεί να το υπηρετήσει καλύτερα μόνο το ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός μας, τόσο καλύτερη αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος