FOLLOW US: facebook twitter

Η ΚΕΕΕ και το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλευρό των επιχειρήσεων

Ημερομηνία: 30-08-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”144968″ img_size=”full”][vc_column_text]

Κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών
-Δράσεις και προτάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατέθεσε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΕΕ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

[/vc_column_text][vc_column_text]Η στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Επιμελητηρίου Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 18:00, στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Η συνάντηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,  άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου, ο οποίος, ως συντονιστής της συζήτησης, αφού συνεχάρη τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την εκλογή του, εξήρε τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και ενέργειες της ΚΕΕΕ, στο πρόσωπο του Προέδρου και των μελών της, προς τους πυροπαθείς της Ηλείας. Στην σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Νικολούτσος υπερθεμάτισε, μεταξύ άλλων, της ανάγκης συντονισμού όλων των φορέων στη διατύπωση, διεκδίκηση και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και ουσιαστική ανοικοδόμηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, καθότι  τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαιτέρως πιεστικά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πολλές. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου, συνέχισε ο κ. Νικολούτσος, είναι να διατηρήσει τον αγώνα του τόπου στα φώτα της δημοσιότητας, ενός τόπου με  ιστορία κι απαράμιλλο φυσικό κάλλος, συνάμα ωστόσο με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας στη χώρα και με ορατό πλέον, μετά και τη νέα φυσική καταστροφή, τον κίνδυνο ερημοποίησης, εάν δεν υπάρξει ανατροπή της τάσης φυγής. Τονίζοντας πως το Επιμελητήριο Ηλείας επιδιώκει αυτού του είδους οι συναντήσεις να αφήνουν ένα ουσιαστικό αποτύπωμα κι όχι να αποτελούν μια απλή, τυπική διαδικασία, ο κ. Νικολούτσος δήλωσε πως επιμέρους θέσεις θα αναλυθούν  από τα μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου Ηλείας, πού συμμετείχαν στην διάσκεψη με τοποθέτηση, τους κκ. Λεβέντη Κωνσταντίνο, Α’ Αντιπρόεδρο, Αντώνη Παρασκευόπουλο,  Β’ Αντιπρόεδρο, Βασίλειο Τσαούση, Γενικό Γραμματέα και Ηλία Ξανθούλη, Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Νικολούτσος μετέφερε τη δέσμευση της ΔΕ του Επιμελητηρίου Ηλείας πως θα συνεχίσει να δίνει το «παρών»  με ουσιαστικό τρόπο, βρισκόμενη στο πλευρό των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, επισήμανε πως η ΚΕΕΕ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών, με δράσεις που έχουν ξεκινήσει από την Χαλκίδα και θα τελειώσουν στο Γύθειο, τονίζοντας πως ο Επιμελητηριακός θεσμός πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, προσπαθώντας να δώσει πειστικές λύσεις στα προβλήματα, κερδίζοντας, έτσι, συνεχώς την εκτίμηση του κοινού και των επιχειρήσεων της χώρας. Ταυτόχρονα, δε,  ανακοίνωσε την καταβολή ποσού ύψους 25 χιλ. ευρώ στο Επιμελητήριο Ηλείας, για την στήριξη των επιχειρηματιών. Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου για τη στήριξη των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, ήταν η εφαρμογή μέτρων διάρκειας 3-5 ετών, η χορήγηση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων για την ταχύτερη επαναλειτουργία τους, η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η διαγραφή μέρους των οφειλών, η επιδότηση διατήρησης θέσεων εργασίας για τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, μηδενική επιστροφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής, επιδότηση ενοικίου των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, παράταση του προγράμματος Γέφυρα ΙΙ τουλάχιστον για ένα χρόνο, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για το Νομό. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα γίνει συνάντηση μεταξύ του Επιμελητηρίου Ηλείας, του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των «πυροδανείων». Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν για να δημιουργηθεί ανάχωμα στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και να μην οδηγηθούμε εκ νέου στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, κ. Γεώργιος Καββαθάς τόνισε πως η  επιχειρηματική κοινότητα είναι αλληλέγγυα και δίπλα στην Ηλεία και χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο στοίχημα την αναμέτρηση με το χρόνο, καθότι οι πληγέντες δεν έχουν την πολυτέλεια να αναμένουν. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση των ΜμΕ και την ανάγκη υλοποίησης δημόσιων επενδύσεων σε έργα υποδομών, προτείνοντας δε τη διαγραφή χρεών και τη συνεργασία των Τραπεζών με την επιχειρηματικότητα ως αναγκαία λύση, χαρακτηρίζοντας την έως σήμερα νοοτροπία και πρακτική του Τραπεζικού συστήματος ως μεγάλη πληγή στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο κ. Ιωάννης Βουτσινάς, Οικονομικός Επόπτης ΚΕΕΕ, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία και το ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού, που συνίσταται, μεταξύ άλλων, σε παρεμβάσεις προς την πολιτεία, δράσεις στήριξης για την τοπική και εθνική οικονομία και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τα μέλη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. , κ. Νίκος Γρέντζελος, ο κ. Πάνος Τουμάσης, Γραφείο Τύπου ΕΕΑ και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Σάκης Νικολόπουλος.

Το Επιμελητήριο Ηλείας εκπροσωπήθηκε από:[/vc_column_text][vc_single_image image=”42562″ img_size=”full”][vc_column_text]- Τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη άμεσης ένταξης των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στις πληγείσες περιοχές, με γνώμονα την άμεση και οριζόντια χορήγηση των όποιων ευεργετημάτων σε όλες τις επιχειρήσεις. Με κριτήριο την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Ηλείας, ο κ. Λεβέντης πρότεινε την εξαίρεση των επιχειρήσεων, επαγγελματιών, αλλά και των φυσικών προσώπων από την υποχρέωση επιστροφής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών καθώς και την άρση των τραπεζικών κριτηρίων για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στα διάφορα προγράμματα. Έκανε επίσης λόγο για άσκηση περαιτέρω πίεσης στις τράπεζες για τη ρύθμιση των «πυροδανείων» του 2007, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο Επιμελητήριο Ηλείας έγινε μεγάλη προσπάθεια να πειστούν πολλοί συνάδελφοι επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, για να έρθουν αντιμέτωποι τελικά με την στείρα αδιαλλαξία των τραπεζών. Επιπλέον, εισηγήθηκε διετή παράταση στην καταβολή των δόσεων των εγγυοδοτικών δανείων της τελευταίας διετίας κι αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην ανάγκη για  άμεση αποζημίωση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου, λόγω της εκτόξευσης των ακυρώσεων στις πραγματοποιηθείσες κρατήσεις, που σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας , αγγίζουν το 90%, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών,  να περικόψουν τα δημοτικά τέλη των ξενοδοχείων,  λόγω της πρωτοφανούς καταστροφής. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε επιβεβλημένη την  κατάρτιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ηλεία, δεδομένων των πολλαπλών και χρονικά επαναλαμβανόμενων κρίσεων που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι Ηλειακές επιχειρήσεις (φωτιές 2007, σεισμοί, πλημύρες, οικονομική και υγειονομική κρίση, φωτιές 2021) και οι οποίες χρήζουν ουσιαστικών μέτρων στήριξης, με βάση τον κλάδο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης.

– Τον Β’ Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, ο οποίος εστίασε στο «μεγάλο πλήγμα» που έχουν δεχθεί οι εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις της Ηλείας, ως απόρροια του συνδυασμού των υψηλών θερμοκρασιών και των πρόσφατων πυρκαγιών, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση των παραγόμενων  προϊόντων προς τις μεταποιητικές και τυποποιητικές εταιρείες  καθώς και τη μειωμένη διάθεση των προϊόντων τους στις  χώρες του εξωτερικού. Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως παρατηρείται μείωση του κύκλου εργασιών σε όλες ανεξαρτήτως τις εταιρείες,  με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος μη κάλυψης των τρεχουσών αναγκών τους. Όλα τα παραπάνω έχουν ως άμεση συνέπεια τη μείωση της παραγωγής των εταιριών, την αδυναμία κάλυψης των παραγγελιών – συμβολαίων με τους πελάτες του εξωτερικού και τη συνακόλουθη μείωση των οικονομικών πόρων των εταιριών και, τέλος, την εκπρόθεσμη κάλυψη των υποχρεώσεών τους.

– Τον  Γενικό Γραμματέα Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Βασίλειο Τσαούση, ο οποίος στάθηκε στον αντίκτυπο των πυρκαγιών στο φυτικό κεφάλαιο της Ηλείας, επισημαίνοντας πως οι φετινές πυρκαγιές κατέστρεψαν πολύ μεγαλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τις αντίστοιχες του 2007. Οι ζημιές, κατά τον κ. Τσαούση, είναι ανυπολόγιστες,  αφενός διότι το φυτικό κεφάλαιο και κυρίως οι ελαιώνες έχει καταστραφεί ολοσχερώς κατά 80% έως και 90% και αφετέρου, λόγω της μεγάλη απαιτούμενης χρονικής διάρκειας για την αναγέννηση και την επίτευξη της πρότερης αποδοτικότητας των ελαιώνων, η οποία ανέρχεται σε 8-10 χρόνια κατ’ελάχιστο. Σε ό,τι αφορά επιχειρήσεις όπως ελαιοτριβεία, συσκευαστήρια Ελιάς και ελαιολάδου και Πυρηνελαιουργεία καθώς και τη μελισσοκομία η ζημιά είναι επίσης πολύ μεγάλη, επισήμανε ο κ. Τσαούσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το ελαιόλαδο που υπολογίζεται μόνο για τη φετινή χρονιά είναι περίπου 7.000.000 κιλά, ενώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα συσκευαστήρια, τα οποία χάνουν για αρκετές χρονιές ελιά και ελαιόλαδο ονομασίας προέλευσης.

– Το Μέλος Δ.Σ & Δ.Ε Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ. Ηλία Ξανθούλη,  ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις έμμεσες συνέπειες των πυρκαγιών στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ πρότεινε, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό στοχευμένων προγραμμάτων για τους επαγγελματικούς κλάδους που επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα, την επανεκκίνηση των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΟΑΕΔ για την κατάρτιση των εργαζομένων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας καθώς και  την ύπαρξη διασφαλίσεων, εκ μέρους της Πολιτείας, πως τόσο οι τοπικές επιχειρήσεις όσο και το τοπικό εργατικό δυναμικό θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά πρώτων υλών και την κάλυψη των θέσεων που αφορούν τα έργα για την ανασυγκρότηση και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αντίστοιχα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”144969″ img_size=”full”][vc_column_text]Στη διάσκεψη συμμετείχε και έκανε τοποθέτηση και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος.

Τοποθετήσεις έγιναν επίσης από:

– Τη Βουλευτή Ν. Ηλείας (ΝΔ), κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία τόνισε πως ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζει την ανασυγκρότηση των περιοχών, δήλωσε πως το σύστημα της κρατικής αρωγής έχει λειτουργήσει ταχύτατα και έχουν ήδη δοθεί στην Ηλεία οι πρώτες προκαταβολές, ενώ παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν προτάσεις μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου, όταν και θα συζητηθεί το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή.

– Τον Βουλευτή Ν. Ηλείας (ΝΔ), κ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος ζήτησε από την ΚΕΕΕ να πάρει πρωτοβουλίες και να ενθαρρύνει την Κυβέρνηση να σπάσει το «ολιγοπώλιο» του τραπεζικού συστήματος, καθότι έχει καταργηθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός μεταξύ  των τραπεζών. Ο κ. Τζαβάρας στηλίτευσε εκ νέου την κατάργηση κι απομάκρυνση των σχολών από την Ηλεία, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του πολύπαθου οδικού έργου Πάτρα – Πύργος και τόνισε πως η Ηλεία έχει ανάγκη από την οικονομική δραστηριότητα και την στήριξη που της αρμόζει.

– Τον Βουλευτή Ν. Ηλείας (ΝΔ), κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Επιμελητήριο Ηλείας, πολλές από τις εισηγήσεις του οποίου έχουν εισακουστεί από την Κυβέρνηση υπό τη μορφή σειράς φοροελαφρύνσεων, τόνισε πως πρέπει να δούμε την κρίση ως ευκαιρία ανασυγκρότησης και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους για κατάθεση προτάσεων που θα αντιμετωπίσουν μακροχρόνια προβλήματα της Ηλείας.

– Τον Βουλευτή Ηλείας (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής στήριξης των ΜμΕ και στη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ο νομός έζησε για 2η φορά στα 14 χρόνια φυσικές καταστροφές, με τις υποσχέσεις να έχουν μείνει στα λόγια και τις ελλείψεις σε δομές και υποδομές να είναι κραυγαλέες, ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά προτεινόμενων μέτρων, όπως οι άμεσες διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στην Ηλεία, όπως αντίστοιχα έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας.

– Τον Βουλευτή Ηλείας (ΚΙΝΑΛ), κ. Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα οριζόντια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλειακή επιχειρηματικότητα, όπως η μείωση τζίρου στο κομμάτι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα, με υψηλό επιτόκιο δανεισμού για τις επιχειρήσεις, το μεγαλύτερο μάλιστα σε σχέση με τις αντίστοιχες τους εξωτερικού, ενώ ζήτησε να ενταχθούν στα μέτρα ανακούφισης τύπου Εύβοιας και οι δήμοι της Ηλείας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής όλων των φορέων στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

– Τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα,  ο οποίος επικεντρώθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Επιμελητήριο Ηλείας και αποκάλυψε πως επεξεργάζεται, από τον ΕΦΕΠΑΕ, σχέδιο ενδεχόμενου προγράμματος ΕΣΠΑ για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ευελπιστώντας πως μέσα στο Σεπτέμβρη θα υπάρχει θετική εξέλιξη.

– Τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νίκο Κοροβέση ,ο οποίος περιέγραψε διεξοδικά τις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δήλωσε πως η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική ΟΧΕ με  στόχο την ισόρροπη ανάπτυξης της Αρχαίας Ολυμπίας.

– Τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην τραγική διαχείριση του Ταμείου Μολυβιάτη, δήλωσε πως υπάρχουν έτοιμα έργα που πρέπει να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάπτυξης και απηύθυνε κάλεσμα για σύμπνοια, προκειμένου να καταστρωθεί ένα σχέδιο στήριξης της ευρύτερης περιοχής.

– Τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο, ο οποίος επικεντρώθηκε στις μεγάλες απώλειες, απόρροια των πυρκαγιών, με το 35% της παραγωγικής βάσης να έχει εξαϋλωθεί, ζήτησε τη θέσπιση έκτακτου μέτρου εγγυημένου εισοδήματος για τα επόμενα 5 χρόνια καθώς και μοριοδότηση για τη συμμετοχή στα προγράμματα προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης,  τόνισε πως είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει υποστεί λιγότερη ζημία από την Εύβοια, επειδή σώθηκε το στάδιο,  ο Κρόνιος λόφος και τα αρχαία, ενώ ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης ενόψει του επικείμενου χειμώνα καθώς και ενσωμάτωση διαδικασιών fast track στη νέα στρατηγική ΟΧΕ.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την καταληκτική τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο οποίος έκανε, για ακόμη μια φορά, ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των «πυροδανείων» και τις ευθύνες που δημιουργούν όχι μόνο στους οφειλέτες, αλλά και στους εγγυητές, απαιτώντας να βρεθεί οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για την συμμετοχή τους και τον εποικοδομητικό διάλογο, ο κ. Νικολούτσος ζήτησε από όλους και ιδιαίτερα την ΚΕΕΕ να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα του τόπου ακόμα και αν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας κι ανακοίνωσε πως οι αναλυτικές θέσεις και τοποθετήσεις θα δημοσιευθούν στο ενημερωτικό δελτίο (newsletter) του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ομιλητές και συμμετέχοντες κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα, πως η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει οξυμένα αντανακλαστικά και ταχύτητα τόσο στην εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, όσο και στην κατασκευή έργων που θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του νομού.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia