FOLLOW US: facebook twitter

Κομβική εβδομάδα για κορονοϊό και ανεμβολίαστους γιατρούς

Ημερομηνία: 30-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Ελπίδα για αποκλιμάκωση λόγω ετεροδημοτών και σχέδιο αντικατάστασης ανεμβολίαστου προσωπικού

Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ηλεία και την πίεση που θα δεχθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς εκτιμάται ότι η επιστροφή των ετεροδημοτών στα αστικά κέντρα θα αποκλιμακώσει τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων. Χθες ανακοινώθηκαν 33 κρούσματα, όμως οι επομενες ημέρες είναι αυτές που θα δείξουν αν η διασπορά θα μπει σε τροχιά ύφεσης.

Ο νομός παραμένει σταθερά σε υψηλό δείκτη θετικότητας, ωστόσο οι εισαγωγές ασθενών στην κλινική Covid παραμένουν σε υποφερτά επίπεδα, με 12 νοσηλευόμενους έως χθες το πρωί. Μέχρι στιγμής είναι ανοιχτή η μία κλινική, δυναμικότητας 17 κρεβατιών, και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου παραμένουν σε ετοιμότητα για να ανοίξουν και τη δεύτερη, ίδιας δυναμικότητας. Όσον αφορά τα πιο σοβαρά περιστατικά covid, μέχρι τώρα διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Πλάνο αντικατάστασης ανεμβολίαστων

Εκτός από τον ιό, αναμένονται εξελίξεις και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού από μεθαύριο ξεκινά η αναστολή εργασίας για όσους γιατρούς και νοσηλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας είναι 7 γιατροί και περίπου 25 νοσηλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν τελικά δεν προσκομίσουν έγγραφα που να δικαιολογούν την εξαίρεσή τους από τον εμβολιασμό, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ήδη ετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο για την αναπλήρωση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχουν με γιατρούς από όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το οποίο έχει εγκρίνει και η 6η ΥΠΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος