FOLLOW US: facebook twitter

Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά πρωθιέρεια της Τελετής Αφής για το ΠΑΡΙΣΙ 2024

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:
Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά φέρεται ότι  είναι η πρωιθέρεια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στο  αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας η ντίβα της όπερας Τζόις Ντι Ντονάτο, βραβευμένη με τρία Grammy

-Παρουσιαστής της Τελετής ο Ν. Αλιάγας

-Μουσική Δ. Παπαδημητρίου

  • Εκκρεμεί η άφιξη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ  Μακρόν

Υψηλοί προσκεκλημένοι και διασημότητες,  έχουν προσκληθεί και αναμένεται να  δώσουν φέτος το “παρών” στην  Τελετή Αφής που θα έχει ξεχωριστή λάμψη, την Τρίτη 16 Απριλίου στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί απ ‘ όπου θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 από τις 26 Ιουλίου έως τις 11Αυγούστου.  

Μπορεί ακόμα να μην έχει επιβεβαιωθεί αν τελικά θα παραστεί στην Αφή ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ή αν θα καταπλεύσει στο Κατάκολο το μεγαλοπρεπές, τρικάταρτο ιστιοφόρο «Μπελέμ»  που θα δέσει το λιμάνι του Πειραιά, στο τέλος του Μάρτη προκειμένου στις 27 Απριλίου να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα και να την μεταφέρει στη Μασσαλία, ωστόσο σε χθεσινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα Παραπολιτικά, έδωσε άγνωστες προς το παρόν λεπτομέρειες για την Τελετή Αφής.

Την Τελετή της Αφής θα παρουσιάσει ο Νίκος Αλιάγας

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το  λιτό και συμβολικό τελετουργικό που ετοιμάζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής  της Γαλλικής τηλεόρασης, Νίκος Αλιάγας.

Η μουσική επιμέλεια της τελετής έχει ανατεθεί στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου

Η μουσική επιμέλεια της τελετής έχει ανατεθεί στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ οι  ενδυμασίες  που θα φέρει η Άρτεμις Ιγναντίου, χορογράφος της Αφής και οι ιέρειες, θα έχουν την υπογραφή της  διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας και  ενδυματολόγου, Μαίρης Κατράντζου.

Η  ντίβα της όπερας Τζόις ΝτιΝτονάτο,  βραβευμένη με τρία Grammy Αμερικανίδα μέτζο σοπράνο θα ψάλει τους ύμνους με φωνή «τίποτα λιγότερο από χρυσό 24 καρατίων»

“Με την έναρξη της τελετής -αναφέρεται- θα γίνει να ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και η έπαρση της ολυμπιακής σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Γαλλίας και της Ελλάδας και έπαρση των σημαιών της Γαλλίας και της Ελλάδας. Είναι το σημείο στο οποίο θα αναλάβει δράση η ντίβα της όπερας Τζόις Ντι Ντονάτο. Η βραβευμένη με τρία Grammy Αμερικανίδα μέτζο σοπράνο θα ψάλει τους ύμνους με φωνή «τίποτα λιγότερο από χρυσό 24 καρατίων», όπως έχουν γράψει γι’ αυτήν οι «Times». Εκκρεμεί η συμβολή σε αυτό το σημείο της γεννημένης στα Χανιά, αλλά «Παριζιάνας» από το 1963, Νάνας Μούσχουρη, η οποία αναμένεται να προσκληθεί από την ΕΟΕ.

Μετά την ανάκρουση των ύμνων και τους χαιρετισμούς των επισήμων θα αρχίσει το τελετουργικό της αφής. Η πρωθιέρεια, που, αφού απευθύνει επίκληση στον θεό Απόλλωνα, θα ανάψει τη δάδα με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, θα είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, γνωστή από τις τηλεοπτικές σειρές «The Series Noir», «Αγγελική», «Έτερος εγώ: Κάθαρσις», και «Παραλία. Η συνέχεια θα δοθεί με την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόκας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, που θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Στέφανος Ντούσκος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος “Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, διανύοντας περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα σε 41 δήμους. Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 11 ημέρες, με λήξη την 27η Απριλίου, οπότε θα φτάσει από τα χέρια του αρχηγού της Εθνικής Πόλο, Γιάννη Φουντούλη, στους εκπροσώπους της γαλλικής αντιπροσωπείας.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος