FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία πιο δυνατά στο αύριο με συγκροτημένο σχέδιο και έργο

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:

Η συνάντηση Πρωθυπουργού και Ανδρέα Νικολακόπουλου και η εφ’ όλης συζητηση για τα σοβαρά θέματα του Νομού μας

Η Ηλεία προχωρά με σχέδιο πιο δυνατά και την επόμενη τετραετία με δρομολογημένες παρεμβάσεις αναπτυξιακής εξέλιξης, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον τόπο και τους πολίτες του.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έγινε η συνάντηση του Ηλείου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθούν εφ΄ όλης της ύλης τα βασικά θέματα του Νομού μας και να κατατεθούν από τον πρώτο περαιτέρω προτάσεις για την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή μας.

Στην συνάντηση εκφράσθηκε αρχικώς η ικανοποίηση που επικρατεί γιατί σήμερα στην Ηλεία υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας και μάλιστα μετά από προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, που υποσχέθηκε την επίλυση προβλημάτων και την έναρξη κατασκευής του και έτσι πραγματικά έγινε.

Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας και η μέχρι τώρα πορεία εκτέλεσής του όχι μόνο είναι στην βάση του χρονοδιαγράμματος αλλά ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Επισημάνθηκε ωστόσο, και στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Νικολακόπουλο, ότι θα πρέπει ο συγκεκριμένος δρόμος να συνδεθεί και να φθάσει έως την Ολυμπία, με το επόμενο βήμα να είναι η επέκτασή του όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί, δηλαδή μέχρι την Τσακώνα.

Έγινε συζήτηση εξάλλου και για άλλα μεγάλα έργα που είναι ήδη στην κυβερνητική «ατζέντα» όπως,  η επαναφορά του τρένου και η λειτουργία του σιδηροδρόμου, η αξιοποίηση των λιμανιών μας, η χωροταξική διευθέτηση και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο με την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης  με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη για τον ανάδοχο του έργου κλπ.

Ξεχωριστή επίσης μνεία έγινε και για το θέμα της ανασυγκρότησης του νομού στο οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα για δράσεις και έργα που μπορούν να γίνουν, και για τον λόγο αυτό  αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η πρόταση που θα κατατεθεί από την «διαΝΕΟσις», τα στελέχη της οποίας εργάζονται εντατικά προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Μεγάλο ζητούμενο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η υλοποίηση των σχετικών δράσεων στην βάση μεγάλων επενδυτικών παρεμβάσεων  αφού οι προϋποθέσεις, το περιβάλλον και οι δυνατότητές μας, είναι σε θέση να τις εξασφαλίσουν και να τις αξιοποιήσουν, ενδυναμώνοντας την τοπική και την εθνική μας οικονομία σε τομείς όπως κυρίαρχα είναι ο τουρισμός, αλλά και οι μεταφορές, ο πρωτογενής τομέας κ.α.

Εκείνο που έχει σημασία, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, είναι να συνεχίσουμε με στοχευμένες κινήσεις και να προχωρήσουμε δυνατά με συγκροτημένο σχέδιο που θα έχει αποτελέσματα. Γνωρίζουμε άλλωστε τι απαιτείται σήμερα στην Ηλεία, είμαστε ενήμεροι και με την δική σας προσπάθεια για τις ανάγκες και τις προτεραιότητές της και θέλουμε βήμα- βήμα να επιφέρουμε θετικές εξελίξεις δημιουργικά και μεθοδικά, εκμεταλλευόμενοι και τους οικονομικούς πόρους που θα έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και τις νέες προτάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και  επανέλαβε την θέση του για μια πράγματι δυνατή Ηλεία  στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε από την πλευρά του την βεβαιότητά του για  τις νέες θετικές εξελίξεις στον τόπο, με την συνέχιση της υπεύθυνης και σοβαρής διακυβέρνησης της χώρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ισχυρότερη πυροσβεστική αυτονομία ζητά ο ΝικολακόπουλοςΠρόταση για αξιωματικό στη ΔΙΠΥΝ Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ηλείας με την θέσπιση Αρχιπυράρχου ως Διοικητή Νομού Ηλείας με έδρα την Ηλεία, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος από τον αρμόδιο υπουργό, τονίζοντας ότι θα έτσι λειτουργεί καλύτερα και ταχύτερα η υπηρεσία.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, σήμερα η έδρα τόσο του Περιφερειακού Διοικητή όσο και του Συντονιστή Επιχειρήσεων (Αντιστράτηγος), είναι η Πάτρα, ενώ αν τη διοίκηση του πλέον πυρόπληκτου νομού αναλάβει Ανώτατος Αξιωματικός, με μεγαλύτερη εμπειρία σε συμβάντα και σε διοίκηση,  αποφάσεις θα λαμβάνονται συντομότερα και σε πρώτο χρόνο. στις κρίσιμες στιγμές -εκδήλωση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς- χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι την άφιξη του Περιφερειακού Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος επίσης φέρει τον βαθμό του Αρχιπυράρχου.

«Ο Νομός Ηλείας, με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, έχει πληγεί πολλάκις από πυρκαγιές που έχουν αποβεί ζημιογόνες για τον τόπο, με αποκορύφωμα τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2007 που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές. Παρά τα όποια μέτρα πρόληψης και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές μας, σε κάθε θερινή περίοδο εκδηλώνονται πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεγάλες ζημιές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ στο ‘στόχαστρο’ έχει βρεθεί- περισσότερες από μία φορά- η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας θέτοντας σε κίνδυνο και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο», αναφέρει και προσθέτει πως η  Ηλεία είναι μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας για την εκδήλωση μεγάλων και σοβαρών πυρκαγιών και πολλά από τα χωριά νομού θεωρούνται ‘κόκκινη ζώνη’, καθώς περιβάλλονται από μεγάλες δασικές εκτάσεις και είναι αναγκαίο να προστατευθούν από φυσικές καταστροφές.

«Ως εκ τούτου, πέραν της ενίσχυσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, πυροσβεστικά και άλλα μέσα, απαιτείται και καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές τις κρίσιμες και καθοριστικές στιγμές εκδήλωσης των πυρκαγιών», καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος