FOLLOW US: facebook twitter

Τα σχολιανά του Δικαιόπολη: Η Ηλεία πάνω από το κόμμα

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, είναι ένας νέος άνθρωπος και είναι επίσης νέος και στο μετερίζι της πολιτικής. Ως εκ τούτου, καλείται συχνά να δώσει αποτυπώματα στην πολιτική του καθημερινότητα, πολύ συχνότερα απ’ ότι παλαιότεροι στο κουρμπέτι, που γνωρίζουμε καλά και τα αποτυπώματα τους, και τι καπνό φουμάρουν, ακόμα και αν βαδίζουν σε ευθεία γραμμή ή λοξοδρομούν. Είναι λοιπόν ιδιαιτέρως ευχάριστο για όλους τους Ηλείους το γεγονός ότι στον σύντομο μέχρι τώρα πολιτικό του βίο και μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, ο κ. αντιπεριφερειάρχης έχει δώσει ιδιαιτέρως θετικά δείγματα στον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει.

Στο ίδιο αυτό συμπέρασμα καταλήγει κανείς αβίαστα, αποτιμώντας και την πρόσφατη τοποθέτησή του, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή. Και τούτο διότι παρά την ομολογουμένως μικρή του εμπειρία, ο κ. Γιαννόπουλος επέδειξε σπάνια για τα δεδομένα του πολιτικού μας γίγνεσθαι, πολιτική ωριμότητα και κυρίως ειλικρίνεια. Μίλησε απλά και με το χέρι την καρδιά, αντί του κομματικού νου. Με άλλα λόγια και για να το πούμε δίχως περιστροφές, έβαλε στην άκρη την κομματική ταυτότητα και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο θα λέγαμε ότι κέρδισε επάξια την ψήφο της  εμπιστοσύνης των Ηλείων.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ο κόσμος μπορεί ενίοτε να ξεγελιέται από τα συνήθη τεχνάσματα των απανταχού πολιτικάντηδων, πλην όμως δεν δυσκολεύεται ποτέ να διακρίνει οποιονδήποτε προτάσσει το ήθος, την αξιοπρέπεια και τις αρχές του, όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι εκλέχθηκεμεν με ένα κόμμα, αλλά αντιλαμβάνεται ορθώς ότι υπηρετεί την Ηλεία. Αν η Ηλεία είχε σήμερα έναν νομάρχη, έτσι θα έπρεπε να μιλήσει και έτσι οφείλει να μιλά καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του.

Τούτος ο τόπος έχει ήδη πολλά προβλήματα και έχει βγάλει και λογιών – λογιών πολιτικά «φρούτα». Ανθρώπους οι οποίοι εξασφάλισαν πολυπόθητα χρίσματα και ανέλαβαν υψηλά οφίτσια αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και τα αποτελέσματα των πεπραγμένων τους είναι γνωστά. Πλέον άπαντες συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα στο νομό έχουν φτάσει στο απροχώρητο και κατά συνέπεια πολιτικό μέλλον θα έχει όποιος θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητά του την Ηλεία και όχι το κόμμα ή το προσωπικό του συμφέρον. Ο κ. Γιαννόπουλος έχει εκλεγεί με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη “ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ”. Ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο την επόμενη φορά η παράταξή του να φέρει την κωδική ονομασία “Η παράταξη της Ηλείας”.

Ο Δικαιόπολις


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος