FOLLOW US: facebook twitter

«Μύλος» με τις εκλογές της Ε.Ο.Κ.

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αυγενάκης ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, ΕΛ.ΑΣ. και υπουργών για την ακύρωσή τους-Απάντησε με επιστολή στην Κυβέρνηση και το υγειονομικό πρωτόκολλο η Ε.Ο.Κ.

Η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Ε.Ο.Κ για τις εκλογές της Ομοσπονδίας μπάσκετ που είναι προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου με φυσική παρουσία, καλά κρατεί. Σήμερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε άμεση ακύρωση της διαδικασίας των εκλογών, κατηγορώντας την Ομοσπονδία για πιθανή διασπορά κορωνοϊού. Με επιστολή του, κατηγορεί την προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, πως δεν έχει ζητήσει άδεια από τους φορείς για την διεξαγωγή των εκλογών με φυσική παρουσία και τονίζει πως υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του Covid-19. Επιπρόσθετα, σημειώνει πως κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο.

Το δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τις νόμιμες ενέργειές τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αναφορικά με την πρόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών με δια ζώσης παρουσία εκπροσώπων των σωματείων την Κυριακή 30 Μαΐου, ζήτησε με Αναφορά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη, με κοινοποίηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι, για τη συγκεκριμένη πρόσκληση προς συνάθροιση εκατοντάδων εκπροσώπων σωματείων μπάσκετ στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» το πρωί της προσεχούς Κυριακής, εν μέσω πανδημίας, δεν έχει ζητήσει σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές η προσωρινή διοίκηση της Ε.Ο.Κ. και ο πρόεδρός της, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και δεν έχει κατατεθεί ή εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζει, επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού την χτεσινή τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά πως «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες – συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται» και υπογραμμίζει ότι η προσωρινή διοίκηση της Ε.Ο.Κ. και ο πρόεδρός της, εν γνώσει τους παραπλανούν τα μέλη τους, τα εκθέτουν σε υγειονομικό κίνδυνο και αγνοούν τόσο την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για την διενέργεια εκλογών…

Επειδή, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Επειδή, φροντίσαμε έγκαιρα να νομοθετήσουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες τις πανδημίας και να δώσουμε διέξοδο σε αθλητικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ώστε να διεξάγουν νόμιμα και δημοκρατικά τις εκλογές για ανάδειξη νέων Δ.Σ. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ»…

Επειδή, με βάση το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο διεξήγαγαν εκλογές 47 ομοσπονδίες μέχρι σήμερα, με απόλυτη διαφάνεια, νόμιμα, αδιάβλητα και χωρίς να υποβληθεί καμία απολύτως ένσταση.
Επειδή, η ΕΟΚ όφειλε να ακολουθήσει την νομιμότητα και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία, όπως έπραξαν άλλες 47 ομοσπονδίας, δεδομένου ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, αντιθέτως, εκ του Συντάγματος, όλοι είμαστε ίσοι έναντι αυτού.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ για τις νόμιμες ενέργειές σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας».

Η απάντηση της Ε.Ο.Κ.

Στην αντίπερα όχθη η Ε.Ο.Κ. απάντησε στον Λευτέρη Αυγενάκη με επιστολή προς την Κυβέρνηση τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους κ.κ. Χρυσοχοϊδη (Υπουργό Προστασίας Πολίτη), Χαρδαλιά (Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας), Καραμαλάκη (Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας), Μπίνη (Διοικητική Εθνικής Αρχής Διαφάνειας), Βερβεσό (πρόεδρος Δ.Σ.Α.) και την κα Παπαγεωργακοπούλου (Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών), και έκανε αναφορές στο Σύνταγμα καθώς και σε όλες τις δικαστικές ή υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τις συνθήκες γύρω από τον Covid-19. Παράλληλα, ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της το υγειονομικό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης στη Λεωφόρο, με τους εκλέκτορες να είναι στις εξέδρες του γηπέδου!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε, η Γ.Σ. θα διεξαχθεί βάσει του συνημμένου ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο αφενός ταυτίζεται με το συνημμένο εγκριθέν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της «Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος», που έλαβαν χώρα το Σεπτέμβριο 2020, υπό την ισχύ ταυτόσημου νομοθετικού καθεστώτος, αφετέρου συνάδει με τις υγειονομικές οδηγίες που προβλέπονται σήμερα στην ως άνω Κ.Υ.Α. για τους υπαίθριους χώρους θεάματος και συναφείς δραστηριότητες.

Κατά αναπόδραστη λογική και νομική συνέπεια ΔΕΝ απαγορεύεται η διεξαγωγή της Γ.Σ. της 30/5/2021 σε ανοιχτό χώρο. ΔΕΝ υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης στο ανοικτό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», όταν σε αυτό μπορεί να διεξαχθεί συναυλία με παρουσία 8.000 θεατών.

ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Όποιος, για δικούς του «λόγους», έχει διαφορετική άποψη δύναται να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά δεν μπορεί να την επιβάλλει με οποιοδήποτε άλλον «τρόπο». Αποτελεί υποχρέωσή μας να σεβαστούμε και να εκτελέσουμε την υπ’ αριθ. 1005/24-5-2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκουσία Δικαιοδοσία) και η Γ.Σ. – ΕΚΛΟΓΕΣ θα διεξαχθούν την 30/5/2021».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων