FOLLOW US: facebook twitter

Η ΕΤΑΔ αποφασίζει για το Παρά Θίν’ Αλός – Ποια είναι η θέση του δήμου Ζαχάρως και πώς επηρεάζει το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”105499″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα χέρια της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) βρίσκεται πλέον η τύχη του τουριστικού Περιπτέρου «ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ», καθώς η σύμβαση που είχε ο δήμος Ζαχάρως για την αξιοποίησή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Παράλληλα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε προσφυγή που είχε κατατεθεί εις βάρος απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, σύμφωνα με την οποία ο δήμος ζητά από την ΕΤΑΣ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεπεραστούν έγκαιρα όλα τα εμπόδια για να λειτουργήσει το ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ το ταχύτερο δυνατόν κατά την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και να διασφαλιστεί από την ΕΤΑΔ η λειτουργία του συνεχώς και αδιαλείπτως 365 ημέρες τον χρόνο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των παραθεριστών και την ανάπτυξη του τόπου.

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου απλό, διότι με απόφαση του τμήματος Γ’ του Διοικητικού Εφερείου Πατρών, μπλοκαρίστηκε η εκτέλεση εργασιών δόμησης μικρής κλίμας στο τουριστικό περίπτερο, διότι βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Νικολάου, για τον οποίο το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό αναφέρει ότι «Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην περιοχή του Αγ. Νικολάου μέχρι την οριοθέτηση και ρύθμιση των υπαρχουσών χρήσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας».[/vc_column_text][vc_single_image image=”93381″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι πλέον η ΕΤΑΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ, σημειώνοντας ότι ο δήμος έχει εις βάρος του αγωγές και εξώδικα λόγω των χειρισμών των προκατόχων επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Ως δήμος είμαστε πολύ προσεκτικοί –έως και αμυντικοί– στο ζήτημα της αξιοποίησης του τουριστικού περιπτέρου ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσει και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών μας και των επισκεπτών καθ’ όλο το έτος. Όμως την ευθύνη την έχει πλέον η ΕΤΑΔ, καθώς υπάρχει σχετικός κανονισμός από το 2016. Επομένως η ΕΤΑΔ θα πρέπει να βρει και τη λύση σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό και το ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ΑΛΟΣ, διότι με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Εμείς έχουμε στείλει κατ’ επανάληψη όλα τα σχετικά έγγραφα, διότι έχει στραγγαλιστεί η ανάπτυξη του τόπου με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος», τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


1 Σχόλια για "Η ΕΤΑΔ αποφασίζει για το Παρά Θίν’ Αλός – Ποια είναι η θέση του δήμου Ζαχάρως και πώς επηρεάζει το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό"

  1. Ο/Η Αρης λέει:

    πηγή εσόδων και κινήτρων αστικοποίησης ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Κυπαρισσιακού αν και πολύ φοβάμαι ότι η ΕΤΑΔ μετά από την συγχώνευση με την ΚΕΔ λίγα μπορεί να κάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot