FOLLOW US: facebook twitter

«Γινόμαστε έρμαια των ξένων funds»: Επιστολή διαμαρτυρίας από Νικολούτσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
Επιστολή διαμαρτυρίας από Νικολούτσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των «πυροδανείων» από το φορολογικό σχέδιο νόμου

Την απόλυτη αντίθεση και απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της δυνατότητας ρύθμισης και ευνοϊκής χρηματοδότησης των «πυροδανείων» εκφράζει με επιστολή του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το Επιμελητήριο Ηλείας, τονίζοντας ότι οι δανειολήπτες και οι εγγυητές μετατρέπονται σε έρμαια των ορέξεων των ξένων funds που έχουν αγοράσει τα παραπάνω δάνεια αντί πινακίου φακής.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, τη στιγμή που όλες οι επιχειρήσεις αναμένουν την κρατική στήριξη για τις καταστροφικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, θεσπίζονται ενέργειες που επιβαρύνουν καταλυτικά τη βιωσιμότητά τους και οδηγούν μαζικά επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

«Καλούμε τους Ηλείους κοινοβουλευτικούς να εκδηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους για τον ουσιαστικό διωγμό των εμπόρων επαγγελματιών βιοτεχνών και επιχειρηματιών του τόπου. Οι σχετικές διατάξεις που θεσπίζονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις που δόθηκαν. Η μη ρύθμιση των παραπάνω δανείων ουσιαστικά αποκλείει τους Ηλείους επιχειρηματίες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και τα εγγυοδοτικά δάνεια μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Η επίμαχη διάταξη στο άρθρο 71 έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους επαγγελματίες του νομού, αφού χάνεται κάθε ελπίδα να αποκτήσουν ρευστότητα, δεδομένου ότι οι τράπεζες θέτουν πολύ αυστηρούς όρους δανειοδότησης, ενώ τα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, προϋπέθεταν να μην υπάρχει «κόκκινο» δάνειο έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019από την πλευρά του αιτούντος δανειολήπτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος