FOLLOW US: facebook twitter

Η επέτειος του «ΟΧΙ» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 29-10-2022 | Συντάκτης:

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια, γιορτάστηκε η 82η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι παρελάσεις μαθητών με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, όπου το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου κα Γεωργία Ζαφειροπούλου. Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νίκο Αργυρόπουλο, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Ηλία Δουζένη, την εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κα Γεωργία Ευθυμίου, από αθλήτρια του «Ολυμπιονίκη» και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών.

Στο μήνυμα του, ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε:

“Το περήφανο «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού στο φασισμό, απέναντι σ’ έναν εισβολέα πανίσχυρο και αποφασισμένο για πόλεμο, παραμένει  συγκλονιστικά διαχρονικό και επίκαιρο, 82 χρόνια μετά. Για μια ακόμη φορά η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 βρίσκει τη χώρα μας σ’ έναν επίμονο «κλοιό» αμφισβητήσεων της εθνικής μας κυριαρχίας, από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους εξ ανατολών γείτονές μας. Μέσα σ’ αυτό το προκλητικό περιβάλλον, οφείλουμε να αντιπαραβάλουμε τις ίδιες αξίες που διέπνεαν και τότε τους Έλληνες: ενότητα, σύμπνοια, πατριωτικό φρόνημα. Αυτές τις αξίες πρέπει να διαφυλάξουμε ως ιερή παρακαταθήκη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά σε όλους!”.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Λάλα κ. Ιωάννης Δεληγιάννης. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νικολακόπουλος, ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος εκ μέρους του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας, κα Νεκταρία Κουτσοπούλου. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Αβράμης, ο Διευθυντής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διβριωτών κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Διβιριωτών Αθήνας κα Ηλιάνα Γατσούλη, εκ μέρους της Π.Υ. ο Αρχιπυροσβέστης κ. Γρηγόρης Κανελόπουλος και του Α.Σ. ο Διοικητής κ. Νίκος Καράμπουλας, καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν στην παρέλαση. Παρόντες επίσης στις εκδηλώσεις η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διοίκησης κα Ρόη Αντωνοπούλου (απηύθυνε και χαιρετισμό), ο πρώην Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Κοτζάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Γαλύφας και Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και πλήθος κόσμου.

Τέλος στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ εκφωνήθηκε πανηγυρικός από την εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Πανόπουλου, κα Ελένη Κατσούνη. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντρωνίου κ. Γιώργος Μπαντούνας, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων κ. Λούης Μπαντούνας και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση.

(Φωτογραφίες από Αρχαία Ολυμπία: Δ. Παπαϊωάννου).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248