FOLLOW US: facebook twitter

Η «Ελπίς» έβαλε στην κατάψυξη την Ηλεία

Ημερομηνία: 24-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Ασθενείς χιονοπτώσεις τα ορεινά με πολικές θερμοκρασίες έως -8 βαθμούς Κελσίου στο Νομό

– Απαιτείται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω ολικού παγετού


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Η κακοκαιρία «Ελπίς» με τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, είναι γεγονός και για την περιοχή μας, καθώς από χθες το πρωί, οι ορεινές περιοχές της Ηλείας ξεκίνησαν να καταγράφουν θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τις βραδινές ώρες -5 και -6 βαθμούς Κελσίου!

Λαμπεία και Ανδρίτσαινα, βρίσκονται ήδη στην κατάψυξη, με ολικό παγετό και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες σημειώθηκαν ακόμα χαμηλότερα από τα συνήθη επίπεδα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ακραίες θερμοκρασίες σήμερα και αύριο όπου οι ελάχιστες στα ηπειρωτικά και ορεινά θα κυμανθούν μεταξύ -6 και – 8 βαθμούς Κελσίου και στα πεδινά -4 με -6 βαθμούς.

«Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το απόλυτο ρεκόρ της 15ετίας στην Αμαλιάδα είναι οι -4,2 βαθμοί (περιμένουμε έως -6) και εντός αστικού ιστού για την πόλη του Πύργου -2,1 βαθμούς Κελσίου (περιμένουμε έως -4). Λάβετε μέτρα και αποφύγετε τις μετακινήσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώνονται μεταξύ 6 και 9 το πρωί» σημειώνει ο Θοδωρής Κονδύλης, MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Μετεωρολογία & Κλιματική Αλλαγή, BSc Μηχανικός Πληροφορικής στο ileiakairos.gr.

Υποτροπή της κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά, χωρίς όμως αξιόλογα φαινόμενα καθώς θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως αναφέρει το δελτίο καιρού του ileiakairos.gr«Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και ορεινά -6… -1C και στα πεδινά -3… 6 βαθμούς Κελσίου. Ασθενές βορειοανατολικό ρεύμα.
Την Τρίτη 25/1 και την Τετάρτη 26/1 περιμένουμε ηλιοφάνεια, ακραίος για την περιοχή μας παγετός στα ηπειρωτικά και ορεινά -8.. -2C και στα υπόλοιπα πεδινά -4..6 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την Πέμπτη 27/1 περιμένουμε ηλιοφάνεια με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό να διατηρούνται στους -6 στα ηπειρωτικά και ορεινά, -3 στα υπόλοιπα νωρίς το πρωί, το μεσημέρι θα ανέβουν στους 4 και 9 βαθμούς πάνω από το μηδέν αντίστοιχα.

Προσοχή στις μετακινήσεις κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά και ορεινά όλο το 24ωρο λόγω ολικού παγετού.
Προσοχή στα μέσα και τις συσκευές θέρμανσης, εύκολα μπορεί να προκαλέσετε πυρκαγιά και να κινδυνεύσετε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος