FOLLOW US: facebook twitter

Η “εκτόξευση” της Θύελλας-Ν. Αλεξανδρόπουλος: «Πολλή δουλειά από το μηδέν…»

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

«Στο τέλος της ημέρας μπορούμε να αντέξουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι νομίζουμε ότι μπορούμε» είχε πει κάποιος διάσημος καλλιτέχνης και κάνοντας μια μικρή παράφραση η Θύελλα φέτος άντεξε και πέτυχε περισσότερα απ’ όσα νόμιζε ότι μπορούσε!

Η Θύελλα Καταραχίου πέρασε πολλά, αμφισβητήθηκε στην αρχή της σεζόν με τις τέσσερις ήττες στα πρώτα πέντε ματς, άντεξε, έχτισε χαρακτήρα, έμαθε να κερδίζει κάτω απ’ οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε είχε σημαντικές απουσίες είτε όχι, και στο τέλος της ημέρας, στο τέλος του πρωταθλήματος, πέτυχε πολλά περισσότερα απ’ όσα νόμιζε ότι μπορούσε!

Ποιος άλλωστε θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι η Θύελλα που πέρυσι παρέμεινε με… ζόρι στην Α1, φέτος θα τερμάτιζε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους δύο μεγάλους ΠΑΟΒ και Αστέρα. Το περασμένο καλοκαίρι η Διοίκηση αποφάσισε να… γυρίσει τον διακόπτη και να φτιάξει μια δυνατή ομάδα. Ανέθεσε- σχεδόν εν λευκώ- το «χτίσιμο» στον Νίκο Αλεξανδρόπουλο, έγιναν καλές μεταγραφές (Κολόκας, Κουρλός, Τριανταφύλλης, Δημόπουλος, Αγκόλι, Μπάρκας, Νικολόπουλος, Κιάμος, Στεφέν), ενώ είχε διατηρήσει στις τάξεις της, μεταξύ άλλων, και τους Καλαμαρά, Λειβαδίτη, Αθανασόπουλο. Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος με τον Λάκη Αθανασόπουλο ως προπονητές, καλούνταν, επιπλέον, να συνθέσουν το παζλ από την αρχή, με τα περισσότερα «κομμάτια» να τα έχουν για πρώτη φορά στα χέρια τους και το να βρουν την σωστή «χημεία» και το παζλ να αρχίσει να… συμπληρώνεται αβίαστα, χρειαζόταν ένας εύλογος χρόνος, που δεν έπρεπε να αποτελέσει τροχοπέδη στην πορεία της ομάδας, εφόσον το πρωτάθλημα ήταν διάρκειας μόλις 6 μηνών (ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου).

Και- ω του θαύματος- η Θύελλα ύστερα από δύο μόλις μήνες που έψαχνε πιο γερά πατήματα στην κατηγορία, από τις αρχές Γενάρη και μετά, ξεδίπλωσε τις αρετές της στο χορτάρι με καλό ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα φανερώνουν του λόγου το αληθές: Από τις 4 Γενάρη και δη από την 11η αγωνιστική έως το φινάλε, οι «Γενναίοι του Πύργου» κατέγραψαν 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες από τους δύο πρωτοπόρους ΠΑΟΒ και Αστέρα καθώς και τον δυνατό Ολυμπιακό Σαβαλίων στα Σαβάλια. Την λες και πορεία πρωταθλητισμού… Η Θύελλα των κατά κανόνα δυσκολιών σε ετήσια βάση, η Θύελλα της 12ης θέσης το 2017, της 13ης το 2018, της 14ης το 2019 (υποβιβασμός από την Α1), της 12ης στο λειψό πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών της σεζόν 2020-2021 λόγω Covid-19 (1 νίκη-2 ισοπαλίες-3 ήττες) και της 7ης θέσης σε σύνολο 8 ομάδων στον 1ο Όμιλο το 2021-2022, εκτοξεύτηκε στην 3η θέση την φετινή αγωνιστική περίοδο. Θύελλα όνομα και πράγμα… Και απομένει να δούμε αν αυτή η… αγωνιστική θύελλα θα κοπάσει ή θα έχει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο στοίχημα για κάθε Διοίκηση σωματείου. Να μπορέσει να έχει «συν τω χρόνω» μια ομάδα με σταθερότητα και διάρκεια σε υψηλό επίπεδο…

Ν. Αλεξανδρόπουλος: «Πολλή δουλειά από το μηδέν»

O προπονητής της Θύελλας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, σε ανάρτησή του το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έκανε λόγο για σκληρή δουλειά από το μηδέν, που έφερε αυτό το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε την Διοίκηση, τον συνεργάτη του στον πάγκο, τον πολύπειρο Λάκη Αθανασόπουλο και τους ποδοσφαιριστές. Ο Ν. Αλεξανδρόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Τέλος μιας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, με πολύ τρέξιμο, πολύ κόπο, ιδρώτα και αγώνα. Η δουλειά που έγινε για να φτιαχτεί αυτή η ομάδα, από το μηδέν και να βγει στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγάλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση της Θύελλα Καταραχίου Πύργου που μου εμπιστεύτηκαν αυτό το δύσκολο έργο. Πολλά ευχαριστώ στους κ. Μπλάθρα και στον Βασίλη Φάμελο που ήταν πάντα εκεί για όλους και για όλα. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Λάκη Αθανασόπουλο για όλη την βοήθειά του, την στήριξη, τις απόψεις, τις συμβουλές του καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Όμως οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ποδοσφαιριστές που μαζί παλέψαμε, αγωνιστήκαμε, στενοχωρηθήκαμε, χαρήκαμε και δώσαμε τα πάντα όλη την χρονιά στο χορτάρι. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και είστε μεγάλοι μάγκες ΟΛΟΙ σας. Σας ευχαριστώ πολύ που με εμπιστευτήκατε και με κάνατε υπερήφανο αλλά και μεγάλο μάγκα. Όμως δεν θα ήθελα να ξεχάσω και να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ αυτούς που μας αμφισβήτησαν και μας καταδίκασαν μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Μας έδωσαν μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα για την συνέχεια!

Υ.Γ.: Φέτος δεν προσπαθήσαμε να γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους αλλά καλύτεροι από τους εαυτούς μας, και τα καταφέραμε όλοι μαζί! Τα φιλιά μας και την αγάπη μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος