FOLLOW US: facebook twitter

Η Δίβρη τίμησε τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη: Mε επιτυχία οι 1οι Ορεινοί Αγώνες Λαμπείας προς τιμήν του

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Ο αδερφός του Αλέκου Παναγούλη, Στάθης Παναγούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

 

Τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολέμιο της χούντας Αλέκο Παναγούλη, εκείνον  που φυλακίστηκε και βασανίστηκε, αλλά κατάφερε να μείνει ζωντανός, πού χάραζε το σώμα του για να πεταχτεί αίμα για να’ χει υλικό να γράφει τα ποιήματά του, τίμησε η Δίβρη, η γενέτειρα του πατέρα του Βασίλη Παναγούλη,  με την διοργάνωση μιας ξεχωριστής αθλητικής εκδήλωσης.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Λαμπεία – Δίβρη με μεγάλη επιτυχία οι 1οι Αγώνες Ορεινού Δρόμου ‘’ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ΄΄ που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η ΠΕ Ηλείας και η ECO Δίβρης Κοιν.Σ.Επ., ύστερα από πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εφης Γεωργοπούλου –Σαλτάρη, σε συνεργασία με τον Γ. Σ. Ηλιδας ΕΠΕΙΟΣ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πεντάθλου. Παρών στους αγώνες ήταν και ο αδελφός του αγωνιστή, πολιτικός και πρώην βουλευτής Στάθης Παναγούλης που απένειμε και βραβεία στους συμμετέχοντες, όπως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και ο πρώην υπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και εκπρόσωποι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η Δίβρη την Κυριακή πλημμύρισε από κόσμο και οι συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους ήταν πολλές.

Οι δρομείς συμμετείχαν σε τρεις διαφορετικούς αγώνες: των 1000 μέτρων οι μικρότεροι και των 5 και 10 χιλιάδων μέτρων οι ενήλικες, ενώ δεν έλειψαν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.
Η εκδήλωση είχε μια πολύ καλή διοργάνωση και θα πρέπει η τοπική Αρχή να εξακολουθήσει να τη στηρίζει. Μια εκδήλωση η οποία δεν θα είχε καμιά απολύτως τύχη αν δεν υπήρχε και η συνδρομή των εθελοντών, που είτε ατομικά είτε μέσα από φορείς και συλλογικότητες βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Μια διοργάνωση τέτοιου τύπου κρίνεται αν είναι επιτυχής ή όχι από δυο πράγματα: από τη συμμετοχή αλλά και από την προετοιμασία που έγινε για αυτή. Και οι 1οι Αγώνες Ορεινού Δρόμου ‘’ ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ΄΄ τα πήγαν πολύ καλά και στα δυο. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στους συμμετέχοντες που γέμισαν το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου τους δρόμους της Λαμπείας και έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη Δίβρη με την παρουσία τους και τον ενθουσιασμό τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος