FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν με τσικουδιές οι Κρητικοί: Με μεγάλη επιτυχία και φέτος η καθιερωμένη Γιορτή του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας στον Πύργο

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Η παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια οι Κρητικοί της Ηλείας συνεχίζεται και την Κυριακή τίμησαν όχι μόνο την παραδοσιακή τσικουδιά, αλλά και τα περισσότερα κρητικά εδέσματα. Στο χώρο των γραφείων του συλλόγου στις Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου, το μεσημέρι της Κυριακής, στήθηκε ένα γνήσιο κρητικό γλέντι, που συμμετείχαν όχι μόνο καταγόμενοι από την Κρήτη, αλλά και αρκετοί φίλοι τους Ηλείοι που αγαπούν και αγκαλιάζουν τις παραδόσεις της μεγαλονήσου. Άλλωστε ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας αριθμεί εκατοντάδες μέλη σε όλο το νομό μαζί με τις οικογένειές τους που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Ηλεία, αλλά πάντα στην καρδιά και στην ψυχή τους έχουν την Κρήτη.

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος για το Σύλλογο Κρητικών Ηλείας «Η Μεγαλόνησος Κρήτη» και έτσι στήθηκε και το καζάνι για την απόσταξη με την τσικουδιά να οδηγείται από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση, συνοδεία μεζέδων και κρητικής μουσικής και χορών, ήχων για τους οποίους φρόντισε ο Κρητικός λυράρης Πέτρος Σαριδάκης και το συγκρότημά του, o Χρήστος Βεργάκης, ο Βαγγέλης Μαμαλάκης και ο Γιώργος Γκαραβούνης . Τα χορευτικά του συλλόγου παρέσυραν τον κόσμο στο χορό και το κέφι φούντωσε για τα καλά.

Επί της υποδοχής βρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας,  ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Αργυρόπουλος και Λάμπης Αριστειδόπουλος και οι αφίξεις συνεχίζονταν έως αργά το μεσημέρι, όπως και το Κρητικό γλέντι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος