FOLLOW US: facebook twitter

Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη…

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Σιωπηλό ποτάμι διαμαρτυρίας στην Βάρδα – Ξεχείλισε χθες η οργή από εκατοντάδες μαθητές της Αμαλιάδας

Μεγάλη πορεία με πανό και συνθήματα- Ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών

  • Και νέα πορεία από την Πρωτοβουλία Πολιτών και τους Ενεργούς Πολίτες την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα

Στους δρόμους βγήκαν χθες μετά την μεγάλη πορεία του μαθητόκοσμου του Πύργου και οι μαθητές των σχολείων της Αμαλιάδας, σε μια ηχηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία των Τεμπών.

Εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) της Αμαλιάδας, ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας μεγάλα πανό που έγραφαν  ‘Δεν ήταν ατύχημα, ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν», «Πάρε με όταν φτάσεις», «Η άνοιξη τελείωσε στα Τέμπη» και φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα, εξέφρασαν την οργή και  την αγανάκτησή τους  ζητώντας δικαιοσύνη  για την απώλεια τόσων αδικοχαμένων νέων που ήταν κυρίως παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνους.

Ένα ποτάμι οργής που δεν πρόκειται να καταλαγιάσει αν δεν πέσει άπλετο φως πάνω στο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη. Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα νέα παιδιά όχι μόνο δεν μένουν αμέτοχα μπροστά σε αυτήν την τραγωδία, αλλά μπαίνουν μπροστά στον αγώνα, γιατί κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει και να βολευτεί με «βολικούς» ενόχους, αθωώνοντας τους πραγματικά υπεύθυνους. 

Νέα πορεία την Πέμπτη

Εξάλλου νέα συγκέντρωση πορεία από την Πρωτοβουλία Πολιτών και τους Ενεργούς Πολίτες Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Αμαλιάδας,με κεριά λουλούδια και φαναράκια.

Σιωπηλή διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων της Βάρδας για την τραγωδία των Τεμπών

Άναψαν κεριά κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και άφησαν λουλούδιαστις ράγες …

Ένα σιωπηλό ποτάμι οργής και θλίψης αποτελούμενο από ένα πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, έκανε την δική του πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή το βράδυ στην Βάρδα, για την τραγωδία στα Τέμπη, ακολουθώντας το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στην Ηλεία αλλά και σε όλη τη χώρα!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων συμβολικά πολλά μικρά παιδιά στην κεφαλή της πορείας, με μπροστάρη μάλιστα ένα ιερέα, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας φαναράκια, κεριά και λουλούδια και κατέληξαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βάρδας.

 Εκεί σιωπηλά απότισαν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας που ήταν σχεδόν όλοι νέοι άνθρωποι, άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά σε όλο το μήκος της ανενεργής εδώ και χρόνια σιδηροδρομικής γραμμής μπροστά από το σταθμό, δίπλα από τις ράγες του τρένου. Το θέαμα μάλιστα από την  σιωπηλή διαμαρτυρία και κυρίως η θέα των αναμμένων κεριών κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ήταν συγκινητικό αλλά και συμβολικό, με στόχο να πέσει άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος